1 631 2

НЕК продала на безценица стария реактор за "Белене"

Преглед на печата

НЕК продала на безценица стария реактор за "Белене"
Венцислав Михайлов

„24 часа”

Образуваха дело за източване на ДДС при сделки с горива

Софийската градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство за данъчно престъпление при сделки с горива, съобщи Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор. Производството се води от отдел "Специлизиран" към СГП.

За разследващ орган по делото, което е срещу неизвестен извършител, е назначена главна дирекция  "Национална полиция". Наблюдаващият прокурор е дал срок от 2 месеца за събиране на доказателства.

„Труд”

Затворник съди България

Лишеният от свобода Назъм Назми, който разстреля таксиметров шофьор в Хасково през 2006 г. и беше осъден на доживотен затвор за това, сега е решил да осъди държавата.

В момента той се намира в старозагорския затвор и е завел иск срещу държавните власти. Причината – нямало душ, топла вода и копче за намаляване на осветлението му в килията, където ще трябва да остане до края на живота си.  Делото ще се гледа в Административния съд на Стара Загора.

„Стандарт”

Българчетата на чело в Европа по употреба на анаболи

Българските младежи на 15 и 16 години са на водеща позиция в Европа по употребата на анаболи, каза днес във Варна Антония Банчева, старши експерт в Националния фокусен център. Тя представи последното изследване на Европейския училищен изследователски проект за алкохол и други наркотици, обхванало 35 европейски държави.

По думите на Банчева 10% от момчетата и 2% от момичетата на 15 и 16 г. у нас са посочили, че са употребявали на анаболи, докато в другите страни процентът е незначителен.

„Монитор”

25 млн. лева се въртят в любителския риболов

Около 25 млн. лева годишно е оборотът от любителския риболов у нас. Това съобщи за "Монитор" Румил Лачев, експерт към Българския ловно-рибарски съюз. Той уточни, че точна статистика за приходите в сектора няма за разлика от други европейски държави.

„Сега”

НЕК продала на безценица стария реактор за "Белене"

Националната електрическа компания (НЕК) е получила под 100 млн. евро за старото оборудване на АЕЦ "Белене", каза вчера председателят на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев. По думите му оценката, направена обаче от нелицензирана компания, е била за 295 млн. евро. Става въпрос за стария реактор от първия етап на проекта "Белене", произведен от чешката компания "Шкода". Корпусът на този реактор се съхраняваше повече от десетилетие на площадката на Втора атомна, а след размразяването на проекта през 2002 г. бе определен от тогавашните управляващи за остарял и се оказа ненужен.

 „Капитал дейли”

На полуфинала за Банка "Виктория"

Само допреди няколко месеца микроскопичната и практически нефункционираща банка "Виктория" бе определена от финансистите като "бързо развалящ се актив" и бе въпрос на време БНБ да обяви края й. За това спомогна мудността на синдиците на банката-майка КТБ, която при фалита си завлече със себе си и последната си придобивка, финализирана дни преди краха от юни 2014 г. Вместо да форсират продажба веднага след обявяването на фалита на КТБ, това се случи едва в края на 2015 г., когато, осакатена от най-ценните си портфейли и обезкръвена откъм клиенти, тя произвеждаше единствено разходи и загуби. И нормално, при такъв лош търговски вид шансовете за намиране на читав купувач не изглеждаха големи. „Дума”

Убиват науката, убиват България

Науката е доведена до катастрофа, а тя е последният бастион, на който все още се крепи духовност в България. Това заявиха вчера ръководствата на БАН, Селскостопанската академия (ССА), лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и представители на КНСБ. За пръв път двете академии и синдикатите се обединяват в дните преди обсъждането на бюджет 2017, за да поставят като основен акцент пред всички институции финансирането на науката и политическото отношение към нея.

Председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров напомни, че от януари средната учителска заплата в началното училище ще е над 700 лв., което е много добре, но не може да не се осигури подобно ниво за началното стъпало в науката, където висша квалификация се постига за много години обучение и практика. Началната заплата на асистент да стане 750 лв., за професор - 1800 лв., настояват учените.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тъпаци коклко искаш
  Отговор
  1 09:29  22.10.16
  "10% от момчетата и 2% от момичетата на 15 и 16 г. у нас са посочили, че са употребявали на анаболи" Виждам ги, големи бицепси недобре оформени, като ръце на дебелак, а останалата част от тялото нищо
 • Олигарски
  Отговор
  2 09:32  22.10.16
  (НЕК) е получила под 100 млн. евро за старото оборудване на АЕЦ "Белене" Нек получава 100 млн а още 195 млн са дадени под масата подарени от социалистите на Цветан Василевци и други олигарси

Напиши коментар:


Публикувай