691 4

Фандъкова: Отговорността към големия град е огромна

Столичният кмет разказва защо не участва в кандидат-президентската кампания

Стефанаки Йоанис

„Важно е хората да разберат, че изборът е важен. Трябва да си дадем сметка, че кампанията ще мине, но ние ще трябва да продължим да развиваме страната”, заяви в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя бе едно от имената, които се спрягаха за кандидат - президент на ГЕРБ, но партията обяви номинацията на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Чувства ли се пренебрегната Фандъкова?

„Отговорността към големия град е огромна и хората не биха приели добре това, че ще изоставя всички тези обекти, които започнахме в София. Седмици наред обсъждахме с ръководството на ГЕРБ кандидатурите”, отговори Йорданка Фандъкова.

На въпрос дали Цецка Цачева е силен кандидат, Фандъкова отговори: „Познавам я добре. В хода на кампанията Цецка Цачева трябва да покаже своите качества. Дори от опозицията признават, че тя е един много добър юрист и я уважават заради нейните качества. Не мога да давам оценка на кампанията”.

„Задачата ни е да подобрим градския транспорт. Това се отразява на трафика, но в София автомобилите вече са над 1 милион. Очаквам в началото на ноември да дойде и електробус по пилотен проект за 6 месеца. Той ще се движи в началото по линия 84. Трябва да правим всичко възможно да щадим околната среда. Започва и процедурата за закупуването на още 30 автобуса”, обясни Фандъкова.

Относно бежанците, тя отбеляза, че заради притесненията на хората от кв. „Овча купел” мигрантите без придружител са преместени в центъра за настаняване на бежанци във кв. „Военна рампа”.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Различен
  Отговор
  1 10:36  22.10.16
  Много лесно ще ви се решат проблемите. Просто друг град трябва да стане столица на България и Вие пак ще си станете онова село с 10-15 хиляди души, каквото сте били преди да станете столица. Градове, като Русе, който тогава е бил над 50 хиляди жители и всичката Европейска цивилизация е минавала през него,са изоставени на произвола на съдбата и обречени на изчезване, за да пребъдат софийските, заради които България страда вече 130 години!
 • рес еоод
  Отговор
  2 10:37  22.10.16
  каква отговорност какви пет лева, празни приказки и далавери
 • 3 11:24  22.10.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Рангел
  Отговор
  4 14:32  22.10.16
  Що за заглавие, дори взето от цитат? Да не би отговорността на кметовете на малки градове може да е малка?

Напиши коментар:


Публикувай