680 0

Тодоров: Агенцията за малки и средни предприятия спаси представянето на България

Венцислав Михайлов

Агенцията за малки и средни предприятия спаси представянето на България на най-голямото изложение за книги Frankfurt Book Fair. Другият вариант беше страната да не участва, заяви пред Факти.бг председателят на Асоциация "Българска книга" Веселин Тодоров.

Вчера Манол Пейков, управител на издателство "Жанет 45" направи скандал, че агенцията е резервирала огромен щанд на панаира на книгата, но той останал полупразен. Агенцията се справи с истерично кратките срокове за организиране на българското участие след отпускането на финансирането по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

Самите издателства търсихме вариант за по-евтино оборудване заради самоучастието на фирмите, посочи Тодоров. Поздравявам колегите от седемте издателства, които направиха жест и се включиха в последния момент. "Не мога да коментирам предизвиканите скандали от Жанет 45, когато нямаш административен капацитет да си подготвиш документите. Това, че някой не може да го направи си е негов проблем", каза Тодоров.

Според него никой купувач на права за издаване на книги не гледа луксозния щанд, а да има място за преговори и срещи. "Не трябва винаги да гледаме да плюем по направеното от държавата, която е помогнала вслучая достатъчно. Бизнесът отговаряме за представянето", допълни той.

България


Напиши коментар:


Публикувай