1 108 0

22 октомври – България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Стефанаки Йоанис

Трети Национален турнир по стрелба с историческо (дулозарядно) оръжие организира Регионален клуб „46-ти Добрички пехотен клуб” към Национално дружество „Традиция”. На турнира участваха членове на „Традиция” от цялата страна.

Дванадесетото Национално изложение по животновъдство се провежда край Сливен. На изложението се представят над 550 селскостопански животни от цялата страна.

По повод 150 години от въвеждането в експлоатация на железопътната линия Варна-Русе, през Лудогорието премина атракционен влак с парен локомотив. На ж.п. гара „Разград” композицията имаше кратък престой и бе посрещната от близо 1000 жители от областта.

Първи празник на бозата се състоя в Радомир. Посетителите се разходиха из стария пазар, а младежи, облечени като бозаджии, разнасяха вкусното пиво в градската чаршия, както преди век. Неколцина седнаха да пийнат в символично направена сладкарница. Състоя се и надпиване с боза, като победителите изпиха по 2,310 литра от напитката.

19-ият Международен фестивал на прическата и красотата се откри днес в София. Престижният форум тази година е под мотото името "Sofia Hair Fashion Show" и се провежда в рамките на два дни - 22 и 23 октомври.

 

 

България


Напиши коментар:


Публикувай