1 040 3

Рашидов: Не очаквам втори тур на вота за президент

Стефанаки Йоанис

Министърът на културата Вежди Рашидов обяви, че не очаква да се стигне до втори тур на президентските избори. "Мисля, че българите са разумни и няма да се стигне до балотаж. Не бива да се шегуваме с изборите, защото този избор предопределя политиците, които ще се грижат за хората. Политиката - това са интересите на хората. Сега не е важно да изберем някой симпатяга, а човек, който ще върши работа.

За това аз залагам на Цецка Цачева, защото тя вече има няколко мандата, достатъчно е представителна. За мен е изключително земен човек", сподели Рашидов в предаването "Събуди се" по Нова тв. Той бе помолен да коментира електората на ДПС и защо партията подкрепи Пламен Орешарски.

"Истините могат да бъдат много. Не мога да вляза в анализ, защото става дума за чисто математически сметки. Премиерът е прав като каза, че в този случай се търси излаз към властта. ДПС все пак имат определени гласове, които вероятно на втори тур биха изиграли някаква роля", каза Рашидов. Според него е много показателно, че ГЕРБ вече има представители във всички смесени райони.

Той обаче е на мнение, ме може да не се стигне до втори тур и Цачева да спечели. Рашидов не пожела да дава прогнози и да коментира дали при втори тур гласовете на ДПС могат да отидат към Цачева или към генерал Радев, както сочат социологически проучвания. Министърът говори и за здравословното си състояние, което за момента е добро. "Направих два контролни прегледа, лекарите са доволни. За мен е важно всеки ден да виждам слънцето", каза творецът.

 

 

 

 

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Картър
  Отговор
  1 15:30  23.10.16
  Знаете ли, този може да се окаже и прав и Орешарски да спечели още от първия тур. Ще останете изненадани!!!
 • рес еоод
  Отговор
  2 18:21  23.10.16
  ЗНАЧИ ПРОТОКОЛИТЕ СА ПОПЪЛНЕНЕ ВЕЧЕ
 • МериДжейн
  Отговор
  3 18:53  23.10.16
  Провокаций разни, 100% са на балотаж ама нарочно провокира хората да се откажат от борбата да променят статуквото.

Напиши коментар:


Публикувай