1 798 1

Нова схема: Плащаш за услуга, която не искаш и знаеш

Атакуват фирми с непоискани услуги и фактури

Нова схема: Плащаш за услуга, която не искаш и знаеш
Стефанаки Йоанис

Нова измамна схема вкарва в разходи, най-вече фирми. Те си плащат за услуга, но без да са я искали и знаели за нея. В това положение се оказват компании след телефонно обаждане, в което им предлагат онлайн реклама, предупреждава Нова телевизия.

Научаваш, че си се съгласил да бъдеш рекламиран в интернет, едва след като получиш пратка по куриер с наложен платеж. А в пратката откриваш само фактура.

В един от случаите фирма получава фактура за наложен платеж от 96 лева, като няма никаква опция за преглед. Така, за да разбереш какво има в плика, доставен от куриер, трябва да се заплати сумата.

"Обади се мъж, който ме подкани да подновя договора си с него, но аз нямам никакви взаимоотношения с него. И отказах. На другия ден пристигна пратката", разказва една от атакуваните.

В плика имало фактура, а плащайки наложения платеж се оказва, че фирмата се е абонирала за услугата.

Това е изтънчена форма на измама или най-малко подвеждаща търговска практика, тъй като към момента на обаждането потърпевшия не е бил потребител на услугите, коментира адвокат Александър Пелев.

Лошото е, че накрая получаваш реална услуга и не можеш да се ожалиш. Независимо, че никога не си желал подобна услуга, коментира друг управител на фирма, който е отказал подобна пратка.

От фирмата, която предоставя услугата, независимо от големия брой оплаквания, не смятат, че има нещо нередно. Ако имало недоволни - да изпратят фактурите обратно. Не желаят лични срещи нито с медии, нито с клиенти.

 

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • кроко
    Отговор
    1 16:18  23.10.16
    Всичко ново е добре забравено старо - през 90-е имаше подони схеми с разни швейцарци ли бяха, швестери ли бяха, ама не им мина номера!

Напиши коментар:


Публикувай