1 295 2

Огромни закъснения на влаковете от София за Искърското дефиле

Огромни закъснения на влаковете от София за Искърското дефиле
Стефанаки Йоанис

Влаковете към и от София за селищата в Искърското дефиле се движат с огромни закъснения, съобщи bTV. Зрители са изпратили снимки за пътническа композиция, чието тръгване от начална гара се отлага с час, а впоследствие закъснението се увеличава с още един.

Юлиян Доев работи в София и се сблъсква с абсурда почти всяка вечер.„Всеки бърза да се прибере след работа, със 70-80 минути закъснение, не е приятно, идва зима”, коментира той. Оказва се, че вечерният влак от София за Мездра не тръгва навреме още от началната си гара и хората са принудени да хващат следващия бърз влак, който е доста по-късен от пътническия, но е по-сигурно, че ще ги отведе у дома.

„Пътническият имаше 70 минути закъснение, от 70 стана 90, стоим по два часа на Централна гара да го чакаме. Не е нормално, не може да разчитаме на тeзи влакове въобще”, възмущава се и Христина Иванова. Пътническият влак все пак е тръгнал от София, но закъснението му расте. Проверяваме кога ще стигне гара Зверино – оказа се, с два часа закъснение. От информационния център на БДЖ потвърждават - проблемът е в липсата на локомотиви, стари са и постоянно се чупят. „Това е терор, ежедневен терор за хората, които учат и работят в София”, категоричен е Юлиян.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мангал
  Отговор
  1 15:53  23.10.16
  В Япония преди време министърът на транспорта даде оставка за годишно закъснение от 1 минута. Нашият ненормалник да у чул за това?!
 • ДаСаИбе
  Отговор
  2 16:11  23.10.16
  Умишлено се прави за да лапат рейсовете. И това е от години - разписанията така ги разбичкаха, че да не им е удибно на хората. Другия вартинат е шефовете на БДЖ да са абсолютни малоумници, което не е невъзможно, имайки предив кой е премиер.

Напиши коментар:


Публикувай