1 778 8

Г-н Борисов, малко скромност не ви е излишна

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан написа отворено писмо до премиера

Анатоли Стайков

Подкрепата на партия ДОСТ в президентските избори не е нито за премиера, нито за ГЕРБ, нито за Цецка Цачева, а е за евроатлантизма. Това става известно от отворено писмо на лидера на ДОСТ Лютви Местан до премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод негово изявление от сутринта. 

"Г-н Борисов, малко скромност никак не Ви е излишна. Нито аз - председателят на ДОСТ, нито който и да е от 17-те хиляди членове на младата ни партия е предложил своята подкрепа собствено на Вас, на ГЕРБ и дори на Цецка Цачева, за да ни припомняте библейската максима за непоисканото добро. Ние заявихме позиция за подкрепа на Цецка Цачева не заради самата нея, заради Вас и още по-малко заради партията Ви, а заради стратегическия избор на страната да бъде евро-атлантическа държава и занапред", заявява в писмото си Местан.

"Вие и ГЕРБ с политиката си не заслужавате тази подкрепа минимум защото за Вас властта е по-ценна от демократичните принципи и човешките права", отбелязва Местан. Той допълва, че подкрепата на ДОСТ е за евроатлантизма като път за категоричната демокрация в България без евразийско махало. 

Според Местан ситуацията е такава, че изборът на президентските избори ще бъде между Цецка Цачева и ген. Румен Радев. "България няма нужда от президент, който вижда над украински Крим развято руско знаме; от президент, зад когото в крайна сметка да стоят олигарси. Апропо, нито Вие сте убедителен в разграничението си от тях, нито Цецка Цачева покрива убедително критериите за атлантизъм", посочва Местан. 

"За ДОСТ няма никаква стойност Вашата реакция - дали приемате, или отказвате позицията ни. За нас е важно България да не остане в брауновото движение от Москва към НАТО, от Путин към Меркел, от Бокова до Кристалина, от Симеонов до "Меси", от Каракачанов до "джентълмена" В. Сидеров", пише още в писмото си Местан. 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • да се чете така
  Отговор
  1 18:25  24.10.16
  Ние заявихме позиция за подкрепа на Цецка Цачева не заради самата нея, заради Вас и още по-малко заради партията Ви, а заради вашия стратегически избор да бъдете подлога на Ердоган! Вие и ГЕРБ с политиката си заслужавате тази подкрепа минимум защото и за нас, и за Вас властта е по-ценна от демократичните принципи и човешките права. За гаДОСТ няма никаква стойност Вашата реакция - дали приемате, или отказвате позицията ни. За нас е важно ГРОБ да бъде на власт за да остане България турска провинция и за напред!
 • Картър
  Отговор
  2 18:49  24.10.16
  Пак ще повторя, на балотажа ще са Цецка и Орешарски. Новопотурчените под строй ще гласуват за Пеевски/ Орешарски, а комунделите ще се цепят за абв и бсп. Обикновените хора ще гласуват за всеки друг, но не и за техните кандидати. С малко изборни фалшификации и Радев ще остане трети. После Бокич и Дебелян ще разиграят държавата на карти и който спечели, той ще има "честа" да закрие официално България.
 • Уроци пороци
  Отговор
  3 19:44  24.10.16
  Ся ,ще се изненадаме всички ,малко търпение и ще се убедите . Аз не харесвам никого ,но от швеция няма как да докарам кандидат президенти . Нямам доверие на нашенци , простете ми . Ако съм министър предцедател няма да назнача нито един Българин като министър и тем подобно . Може да ви е обидно ,но много добре познавам мантелитета ни ,и не бих рискувал съдбата на народа . Останалото е тинтири минтири .
 • ХАСАН
  Отговор
  4 21:32  24.10.16
  Бивши комсомолски секретари си критикуват и правят мрьсно--25 години и оше има комунизм--Цецка Цачева -комсомолски секретар

 • Вирус
  Отговор
  5 22:29  24.10.16
  България няма нужда от политици, зад които в "крайна сметка" да стоят евроатлантици като Ердоган.
 • Явертъуиоп
  Отговор
  6 06:42  25.10.16
  Местан трябва да си отиде в Турция или да се скрие в турското посолство както по рано и да не се показва.
 • Abcdefgh
  Отговор
  7 06:45  25.10.16
  От агенти на ДС акъл не искаме.
 • Патриот
  Отговор
  8 16:43  25.10.16
  Ей турчин отивай си в Турция

Напиши коментар:


Публикувай