961 3

Юлий Павлов: ДПС може да наклони везните на президентския вот

Комфортната преднина на Цецка Цачева пред Румен Радев се топи до 2% на балотаж

Стефанаки Йоанис

След чисто партийна предизборна кампания, вероятно чак на втория тур от президентските избори личностите на кандидатите ще имат по-голяма значение. Този коментар направи в студиото на „Тази сутрин” директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов. Негово изследване дава едва 2% разлика между Цецка Цачева и Румен Радев при балотаж помежду им.

„От това изследване е ясно, че балотажът е сигурен между Цецка Цачева и Румен Радев”, подчерта той, като посочи, че третият Красимир Каракачанов се е стабилизирал на 9-10% подкрепа, докато кандидатите на ГЕРБ и БСП могат да разчитат на съответно 30-34% и 20-24% на първи тур.

Юлий Павлов допълни, че около половината от гледалите дебата между двамата водещи кандидати в ефира на bTV са оценили генерала като по-убедителен.

Сред любопитните имена, които регистрират над 1% одобрение в изследването, е това на експремиера Пламен Орешарски. Павлов посочи, че ДПС са подкрепили министър-председателя от 2013-2014 г. към средата на проучването и това е довело до покачване на подкрепата за него.

Според прогнозата на социолога, хората на Мустафа Карадайъ могат да осигурят на Орешарски четвърто място с 200 000 гласа или при 400 000 (каквато мобилизация на президентски избори ДПС не помни от 1992 г.) трета позиция пред Каракачанов.

„ДПС 100 000 гласа да има, може да наклони везните на втори тур. Борбата за тези гласове ще бъде задкулисна”, коментира Павлов.

Според него на изборите може да се очакват около 3,5 млн. гласоподаватели, докато референдумът ще е с около половин милион по-малко – заради двете опашки и съзнанието, че участието не е задължително.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 09:27  25.10.16
  Ще има финансова инжекция по сметката на Доган.
 • mediator37
  Отговор
  2 10:48  25.10.16
  Виж майтап, ако на балотаж отиде не БСП, а Каракачанов-Нотев, както е много вероятно да стане. Тогава ДПС няма накъде и ще даде гласовете си за мамицата на народа.
 • Сюрприз
  Отговор
  3 15:39  25.10.16
  Не се заблуждавайте ДПС вече няма електорат ,тоест около един файтон . За това пък ДОСТ ще набере все повече енергия до парламентарните избори . ЗАПОМНЕТЕ това и наблюдавайте .Ще има доста изненади не очаквани ,напук на статистиката .ЖИВИ И ЗДРАВИ.

Напиши коментар:


Публикувай