1 143 4

Методи Андреев: Делян Добрев винаги е бил против корупционния проект "Белене"

Стефанаки Йоанис

„Бях изненадан, че прокуратурата поиска имунитета на Делян Добрев. Не бива да се търси политически контекст в действията на прокуратурата. Делян Добрев е един честен и почтен човек по отношение на казуса „Белене”. Той винаги е бил противник на този корупционен проект”, заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. Депутатите Таско Ерменков от БСП и от Методи Андреев се скараха по Нова тв след опит да изложат позиции за имунитета на бившия енергиен министър Делян Добрев и спирането на проекта „Белене“ .

По думите му Добрев става министър на 21 март 2012 година, а на 28 март същата година по негово предложение Министерски съвет гласува решението за спиране на проекта. „Това, което силно ме притеснява, е че ние продължаваме да говорим дали да има „Белене” или не трябва, а не защо са продължили плащанията”, заяви от своя страна депутатът от БСП Таско Ерменков. По думите му вината за спрения проект струва 212 млн. евро лихви, които трябва да плати държавата. Според него Съветът на директорите на БЕХ дава съгласие на НЕК, в което да се продължат плащания в намален обем към компанията "Уорли Парсънс". Андреев му отвърна, че криминалното е започването на проекта "Белене". "След решението на БЕХ, Добрев праща протоколно решение за спирането на проекта, това е в правомощията му, БЕХ е трябвало да се съобрази с това", аргументира се той. Таско Ерменков се разсмя и препоръча психотерапия на депутата от ГЕРБ заради логореята му. Не сте си пил хапчетата тази сутрин, държите се просташки и невъзпитано, ядоса се Ерменков.

Вие сте простак, хулиган и идиот, изригна червеният депутат. Вие сте човек, който е разрушил националната сигурност, подчерта той. В скандала се намеси и геополитиката. Андреев обвини социалиста, че работи за руснаците. "Вие служите на американците", отвърна му Таско Ерменков. Вие сте гьонсурат, защити се Методи Андреев. Таско Ерменков напусна студиото.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пожарникар авиатор
  Отговор
  1 10:08  25.10.16
  Тук нещата с Делян Добрев са прости и ясни. Има Решение на Министерския съвет има Решение на Народното събрание, Добрев е казал нещо да се спре, ама то не е станало, даже се е плащало още. Кой е виновен? Чистачката на Министър Добрев, той май не е знаел за какво отговаря? Според мен момчето ще изгори защото не е бил за този пост, т.е. капацитета му на администратор е нисък. Но понеже е от ГЕРБ, юруш всички да го защитават, как още от ранно детство е бил против проекта "АЕЦ Белене"-Методи Андреев, как той е взел протоколно решение, ама не е проверил изпълнява ли се. Е, за това става въпрос!
 • Шефьор
  Отговор
  2 10:28  25.10.16
  Ле-ле, ле-ле, гледах на запис тоя Методи Андреев, ми той не е добре човека.... Направо се чудя как са го направили народен представител!? Това е не само липса на първите седем години, това е мутроподобно поведение с елементи на махленски скандалджия.
 • Картър
  Отговор
  3 13:49  25.10.16
  Този е агент на мит и заслужава бесилото.
 • Ай сиииииир
  Отговор
  4 15:27  25.10.16
  Пълно е с руски шпиони , и са нагли .Предлагам най после да почнем ЛУСТРАЦИЯ ТА . НА ВСЯКЪДЕ ВЪВ ВСИЧКО НОВИ ХОРА ДА СЕ НАЗНАЧИ . БЕЛЕНЕ НЕ НИ ТРЯБВА ,ТОВА Е КОРУПЦИОННА ДАЛАВЕРА И ТОЧКА .писна ми от крадливи милиардери .

Напиши коментар:


Публикувай