3 344 7

Корнелия Нинова: Делян Пеевски ме размаза

Аз съм единственият човек, който се опълчи срещу него, разказа тя

Анжелина Димитрова

„Не сме говорили с колеги за подкрепата на ген. Радев в кандидатпрезидентската кампания”, заяви по Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Водещите на сутрешния блок я върнаха към далечната 2007 г., когато тя бе уволнена от поста зам.-министър на икономиката. Припомняме, че от декември 2005 г. нинова бе председател на Управителния съвет на „Булгартабак Холдинг“ АД. През 2007 г. тя бе отстранена от управата на дружеството и е разследвана по твърдения за престъпление срещу правосъдието. Според прокуратурата тя и следователят Татяна Шарланджиева са „пазили“ бизнесмена Красимир Георгиев /известен като лобист в съдебната система с прякора „Черния Красьо с тефтерчето“ от наказателно преследване по делото „Топлофикация“. Нинова е отстранена с решение на премиера Сергей Станишев от поста на заместник-министър през май 2007 година.

„През 2007 г. не го казах, защото срещу мен се водеше разследване. Твърдя, че съм единственият човек, който се опълчи срещу Делян Пеевски и той ме размаза чрез уволнение, завеждане на дело, две години съд и морално омерзение в обществото, че съм корумпирана. Всичко това накуп. Като зам.-министър от мен се искаше да се продаде „Булгартабак”. Казахме „Не” за 100 милиона, защото само в сметките му имаше 600 млн. лв. уволниха ме, дойде Бойко Борисов, продаде го за 100 милиона на същите хора. Като зам.-министър от мен се искаше да се съглася с износ на жито от резерва и след това той да бъде попълнен чрез покупка на цени, които ощетяват страната. Не се подписах”, пояни Корнелия Нинова.

По думите й хората започват да виждат в БСП алтернатива. Но не са говорили с Борисов за обща коалиция.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Калчева
  Отговор
  1 09:42  26.10.16
  Това, че не са обсъждали обща коалиция, съвсем не означава, че няма да се обединят, нали? Всеки път едно и също, всеки път!!!! Да се изправи г-жа Нинова и да каже на народа точно и ясно ще бъдат ли в коалиция с Б.Б. или няма да бъдат. Това "Не сме горили" или "не знаем още" не ни устройва!!!!
 • К Нинов
  Отговор
  2 09:46  26.10.16
  А нищо не каза как подари Пловдивския Панаир на олигарха Гергов.
 • ДИСТРИБУТОР НА ЦИГАРИ
  Отговор
  3 10:02  26.10.16
  Добра си,но не си вода не напита! Пояснения: 1. Красимир Георгиев не е т.н. Черничкия , а основния съдружник на Румен Овчаров.Те натресоха на България американците в Мариците ,те двама се заничмават с доставка на ядрено гориво и отработено такова.Хитри, умни,но нагли к...лета, които бяха обслужвани от назначената за това Корнелия Нинова. 2.БТ-да така е,но не че Корнелия не въртеше поппоръка на Румен Овчаров перфектен бизнес с дистрибуцията на цигари.Някой ден,няко я мутра ще и писни и ще каже каква беше комисионната за право на дистрибуция.А главни дистрибутори бяха хора от силовите групировки. 3. Има и още,но е безсмислено в тази безсмислена държава!
 • БоЙко
  Отговор
  4 10:39  26.10.16
  Ако е така колежке, другарко ти ми казваш,че аз съм взел милиони от Делянката. Първо не съм се пазарил и второ те доброволно ми ги дадоха. Кво тук значи пловин милиард, та това са само 500 милиона, но нали и Граби Ебати Работата Българска /ГЕРБ/ демек трябва да се храни.
 • корнелия нинова
  Отговор
  5 10:56  26.10.16
  като синя,по времето на костов приватизирах техноимпекс и технострой импекс.броих 700 000 долара за дружества с активи за над 45 милиона долара. бях само 28 годишна без трудов стаж,но много талантлива.после,при станишев и р.овч. оправих хотел рила софийските корекоми и балканкар.който си може,си го може.сега синът ми живее като принц в сащ а аз си сменям костюмите версаче като носни кърпички
 • иии
  Отговор
  6 11:53  26.10.16
  ВЪЙ ,КАК Я РАЗМАЗА ,ЧАК ШЕФ НА Бесепето станала..за да се бори за правдата ..за народа ще страда...въй, какви жертви правят тези хора..титани...
 • кроко
  Отговор
  7 13:22  26.10.16
  Всичките циркове с чехълчо, плювньо, курнелия и какво ли още не дето се сервира по медиите е за замазване на очите. За да се избяга от важите теми като ппришълците, дето ни налазват, а управляващите ги канят и ще канят още повече за да станат като циганите и да има пари от ЕС за крадене; за да избегнат разговорите по СЕТА и ТТИП; за да замажат някоя и друга кражба като покупката на стари хвърчила и т.н.

Напиши коментар:


Публикувай