1 274 1

Тийнейджърка избяга от сватбата си, близките я търсят с Интерпол

Тийнейджърка избяга от сватбата си, близките я търсят с Интерпол
Снимка: Монитор
Анжелина Димитрова

Влюбени тийнейджъри избягаха в Германия, за да не бъде продадено момичето за съпруга на друг. пише "Монитор".

16-годишната ромка Малина Василева Димитрова, която е обявена от родителите си за международно издирване, била спазарена за булка. Те дори взели капаро от семейството на кандидат-жениха и сега трябва да връщат парите.

Сюжетът, като от филм на Емир Кустурица, се е разиграва във варненското село Близнаци. Там Малина живяла на квартира с глухонемите си родители. Момичето се влюбва в година по-големия от нея Аладин и за да предотвратят бъдещата сватба, в края на юни двамата тръгват тайно за Германия. Не е ясно обаче как са стигнали дотам и изобщо дали са стигнали, след като са непълнолетни.

В Германия живее майката на Аладин и тийнейджърите тръгнали към нея, разказва дядото на момчето. Той обаче твърди, че не знае в кой град се намират, защото нямал хабер. Снаха му Любка и синът му се разделили преди няколко години и тогава жената заминала с друг мъж. Там живеела и по-голямата сестра на избягалата Малина.

"Семейството е прилично, а момичето има завършен осми клас, културно и възпитано е. Вписва се сред местните, участва в самодейните мероприятие – пее, играе народни танци”, описва я кметът на Близнаци, Димитър Димитров. Седмица след изчезването на Малина, родителите й напускат квартирата си в Близнаци. Бащата се връща в родното си село Приселци, където са братята му, а следите на майката се губят.

Сумата, която двамата трябва да върнат на "сватовете" за провалената сватба, не е известна. Местните хора обаче коментрат, че парите никак не са малко.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Леле
    Отговор
    1 11:53  27.10.16
    Ах, какво бяла хубава българка...

Напиши коментар:


Публикувай