2 531 4

Митинг - концерта какво още?

На 29 октомври 2016 г.

Митинг - концерта какво още?
Калина Петрова

На 29 октомври 2016 г., събота, на Орлов мост ще се проведе митинг-концерт в подкрепа на референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“. Началото ще бъде точно в 19.00 часа. В концерта ще участват Освен Слави Трифонов, "Ку-ку бенд", Крисия, Криско,

Митинг-концертът ще бъде на бул. „Цариградско шосе” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”. Сцената ще бъде разположена веднага след „Орлов мост“, с лице към х-л „Плиска“.

За удобство на зрителите, по бул. „Цариградско шосе”, от страната на парк „Борисова градина” ще бъдат разположени седем кули с видео екрани и озвучителни системи, обезопасени със заграждения около тях, на следните места: края на спирката за МГТ езерото „Ариана”, срещу ул. „Загоре”, срещу ул. „Н. Гогол”, срещу ул. „Св. Тертер”, на спирката на МРГ срещу „Полиграфически комбинат”, бул. „Цариградско шосе” на разклона към бул. „П. Яворов” и подхода към бул. „Цариградско шосе” от бул. „П. Яворов”.

С цел удобство и сигурност, на пътното платно на бул. „Цариградско шосе” ще бъдат обособени буферни зони, в които няма да се допускат граждани, както следва:
– между спирките на МГТ пред сцената,
– срещу изхода към булеварда на ул. „Виктор Юго” и Борисовата градина,
– срещу изхода към булеварда на ул. „Николай В. Гогов” и Борисовата градина,
– срещу изхода към булеварда на ул. „Светослав Тертер” и Борисовата градина.
В тези зони ще има служители на охранителната фирма, които ще оказват съдействие при необходимост.

Препоръчваме на всички, които искат да присъстват на митинг-концерта, да се придвижват по следните маршрути:
І-во направление: от метростанция „Стадион „Васил Левски” и спирките на МГТ в района, през алеите на парка „Борисова градина”, в посока бул. „Цариградско шосе”. За предпочитане е да се използва метростанция „Стадион „Васил Левски”, а не спирката на Университета, тъй като от там обходът е много по-дълъг.
ІІ-ро направление: по бул. „Цар Освободител”, от метростанция „Софийски Университет „Климент Охридски” и спирките на МГТ в района, по ул. „Цар Иван Асен ІІ”, след което през улиците на ж.к. „Яворов” от ул. „Виктор Юго” до ул. „Георги Марков”, в посока бул. „Цариградско шосе”. От Княжевската градина през пешеходния мост над Перловската река в близост до Орлов мост, покрай сектор „Г” на Националния стадион „Васил Левски” към бул. „Цариградско шосе”. Обръщаме внимание, че няма да се допуска движение на пътни превозни средства и граждани по пътното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” откъм езерото „Ариана”, в участъка между „Орлов мост“ и подхода за сектор „Г” на Националния стадион „Васил Левски”. Подлезът между ул. „Цар Иван Асен ІІ” и езерото „Ариана” ще бъде затворен.
ІІІ-то направление: по бул. „Цариградско шосе” от бул. „П. К. Яворов”, през алеите на парк „Борисова градина” и от бул. „М. Еминеску” през улиците и междублоковото пространство на ж.к. „Яворов” към бул. „Цариградско шосе” .

Осигурени са три стационарни медицински пункта, които ще бъдат разположени на следните места:
– на кръстовището на ул. „Загоре” и локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе;
– в парк Борисова градина срещу ул. „В. Юго”;
– в парк Борисова градина срещу ул. „Авицена”;
Подсигурени са пет медицински екипи с автомобили, които ще бъдат разположени на следните места:
– на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, ул. „Цар Иван Асен ІІ” и бул. „Цариградско шосе”;
– на детелината на бул. „П. Яворов” под бул. „Цариградско шосе”;
– на кръстовището на бул. „Цариградско шосе” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в пространството между полицейската стоянка и езерото „Ариана”.
– на ул. „Св. Тертер” преди локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе”;
– в парк Борисова градина срещу ул. „Авицена”;
Противопожарните автомобили с екип ще бъдат позиционирани на следните места:
– в парк „Борисова градина” срещу ул. „ Загоре”;
– на ул. „Св. Тертер”, преди локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе”.

С цел спокойствието и сигурността на всички присъстващи, преди, по време и след приключване на митинг-концерта ще има засилено полицейско присъствие, като ще се извършват проверки на граждани и пътни превозни средства в района на проявата. Лица с обемисти багажи няма да бъдат допускани в охранявания район.

Обръщаме внимание, че съгласно чл. 6 от Закона за събранията, митингите и манифестациите в мероприятието не могат да участват граждани които:
– носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети,
– са в очевидно нетрезво състояние,
– са маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване.

Засилена проверка ще се извършва на хората, които ще заемат частта, най-близко до сцената.

Поради високия интерес към проявата, в районите в близост до мястото на проявата се очаква интензивно движение на хора. По този повод Столична община е издала заповед с която се създава необходимата организация:

Променя маршрутите на масовия градски транспорт, преминаващ по бул. „Цариградско шосе” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов” за времето от 04:30 до 24:00 часа на 29.10.2016 г.
Преустановява движението на пътни превозни средства както следва:
– от 00:15 часа на 29.10.2016 г. до 08:00 часа на 30.10.2016 г. по бул. „Цариградско шосе” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”;
– от 12:00 до 24:00 часа на 29.10.2016 г. по бул. „Цар Освободител” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Васил Левски”;
– от 15:00 до 24:00 часа на 29.10.2016 г. по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. „Ген. Гурко” и ул. „Оборище” и по локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”.
Поради интензивното придвижване на граждани движението по ул. „Цар Иван Асен ІІ” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Георги Марков” ще бъде затруднено, а при необходимост и преустановено.

 

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • раптър
  Отговор
  1 14:22  27.10.16
  Аз чалга не слушам ,но ненавиждам пасмината от парламента. Тези хора 27 години работят неуморно срещу българите и само и единствено за собствено обогатяване! Само и изключително лобистки поправки и закони! То не беше регистрация на кладенците, на кучетата ,телефони в асансъорите, еднакви блокове боядисани , данък върху лихвите на спестяванията на пенсионерите, касови апарати и абонаменти по това към М-тел , увеличаване на пенсионната възраст, повишаване на цените на тока 16 000 000 000 лв заеми, които ще плащат и децата на децата ни , последна статистика 35% от населението е под социалния минимум и хиляди други неща , за съсипване на българина ! Затова да жегнем тези самозабравили се тунеядци! Малко ли ви беше, че недоразумението в Президенството отряза половината от въпросите! Всички на референдума!!

  Коментиран от #2

 • onq s konq
  Отговор
  2 15:11  27.10.16

  До коментар #1 от "раптър":

  Много си заблуден бе човек!Слави е червен московски поклонник и само се опитва да мъти водата на стабилното ни правителство на което шапка сваля цяла европа!
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  3 22:26  27.10.16
  г-н ОНЯ С КОНЯ сложили сте си многоцветни очила,което ви пречи да видите и чуете ,че две трети от народа живее едва едва.добре са такива като вас плюс още милион души все близки каки и батковци и всички около батко и братко ,които са в кръга на властта.така ,че слезте долу на земята и да видите как живеят болните и бедни пенсионери,как младите семейства свързват двата края,огледайте се и вижте колко нарушения в здравеопазване,образование,каква увеличена престъпност и много други неща.стабилност---изкуствена,лъжлива.ограбват ни като за последно.
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  4 22:31  27.10.16
  А ЗА РЕФЕРЕНДУМА --ЩЕ ГЛАСУВАМ С ЦЯЛОТО СИ СЕМЕЙСТВО,ОСОБЕНО ЗА СУБСИДИИТЕ ,ЗА ДА НЕ СИ КУПУВАТ БРОНИРАНИ КОЛИ ГРАБИТЕЛИТЕ.ПОДДЪРЖАМ СЛАВИ ,ШОУТО МУ И РЕФЕРЕНДУМА.

Напиши коментар:


Публикувай