868 3

Откриха нова учебна лаборатория по Автомобилна мехатроника

Стефанаки Йоанис

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева откри днес новата учебна лаборатория по „Автомобилна мехатроника“ в Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“. Тя подчерта, че лабораторията е отличен пример за доброто партньорство между бизнеса и училището, като посочи, че подобно сътрудничество ще вдигне на крака професионалното образование в страната.

Модерната учебна лаборатория, рожба на съвместните усилия на Професионална гимназия по транспорт и енергетика, Министерството на образованието и науката, Посолството на Швейцария и „Мото Пфое“, е с оборудване на стойност 160 000 лева.

В нея има действащ двигател “Ford Ecoboost”, от който, с помощта на осцилоскоп, могат да се снемат в реално време параметрите, отчитани от датчиците от системата за управление на двигателя, управляващите импулси, стойностите на напрежението и други електрически параметри. Работата с осцилоскопа развива уменията на учениците за използване на диагностична съвременна апаратура. Лабораторията разполага и с още 4 симулационни табла за мехатронните системи в автомобила – за обезвреждане на отработените газове, за управление на горивни уредби и за антблокиращата спирачна система.

Лабораторията е обзаведена с работни маси, на които е възможно да се демонтират и монтират елементи от мехатронните системи на автомобила. Това е най-модерната учебна лаборатория в страната.

Министър Кунева приветства работата на гимназията за осъществяването на успешно дуално обучение и припомни, че предстои разкриване на 100 нови паралелки с финансиране от Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • иии
  Отговор
  1 19:17  27.10.16
  ТАЗИ Е МНОГО ЗЛЕ ....ВЧЕРА 40% за цигани,днеска за оня...
 • крива уста
  Отговор
  2 19:18  27.10.16
  за крива уста -- крив х....
 • John Gotti
  Отговор
  3 20:13  27.10.16
  Таа овца кедето затвори двата блока на АЕЦ-а !!!!!!!!! - трябва да я пратят на някой третокласен път да лапа бастуни, а парите да се раздават като енергиини помощи.

Напиши коментар:


Публикувай