27 Октомври, 2016 21:44 1 767 15

Цецка Цачева: Корупцията влияе върху стандарта на живот

  • цецка цачева-
  • избори-
  • президент

Разчитала на подкрепа от гражданите, а не от политическите сили

Цецка Цачева: Корупцията влияе върху стандарта на живот - 1
Снимка: бТВ

Корупционните практики влияят върху стандарта ни на живот. Това призна председателят на два парламента и кандидат-президент от управляващата ГЕРБ Цецка Цачева в ефира на bTV.

„Безспорно има връзка между стандарта на живот и съдебната система, върховенството на закона, правовата държава”, каза още тя и отбеляза, че на срещи с чуждестранни компании й е поставят въпросът за сигурността у нас и за реформираността на съдебната система, а граждани и бизнесмени за поставяли и при последните й предизборни събития темата за равния старт и излизането „на светло”.

Цачева изрази съжалението си, че парламентът не е успял до изборите да приеме новия Закон за обществените поръчки, но все пак изрази надежда, че това ще стане до края на годината.

Тя подчерта, че не е била разбрана правилно преди няколко месеца в Китай, когато бе цитирана да твърди, че с конституционните промени съдебната реформа е приключила. По думите й и след промените в Закона за съдебната власт и процесуалните закони остава много работа за вършене. „Имаме нужда от бързина в правораздаването, но, преди всичко, от независим съд и справедливост”, категорична беше Цачева.

Според нея заявката на Бойко Борисов, че ще подаде оставка при поражение на първия тур на президентските избори е „заявка на лидери, който е готов да носи отговорност за това какви кандидатури заедно с колективния орган на партията са предложени”. „Аз очаквах заявка и на останалите политически лидери как ще постъпят, ако техните кандидати не спечелят тази надпревара”, допълни Цачева.

Тя се включи от студиото на bTV в Хасково след срещи с избиратели в Харманли, където хората се вдигнаха на протести заради безредиците в бежанския лагер в града. Цачева декларира, че лагерът от открит тип до 20 декември т.г. ще бъде трансформиран в два по-малки от закрит тип.

Тя обаче беше категорична, че не бива други участници в надпреварата да опитват да дестабилизират държавата и трябва да бъде ясно на гражданите, че се прави всичко необходимо за защита на границите.

Кандидат-президентът от ГЕРБ подчерта, че не се разминава с премиера Бойко Борисов в позицията си за санкциите срещу Русия. По думите й България подкрепя санкциите като част от общо решение на ЕС, но има държави, които говорят за преразглеждане заради загубите в икономически план. То също трябва да бъде общо решение на съюза, посочи Цачева.

По думите й в новия европейски бюджет България получава повече средства в областта на земеделието, което показва, че се отчитат усилията на нашата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    0 0 Отговор
    Какво прозрение само . . .
  • 2 DrINKO

    0 0 Отговор
    Има корупция, стандарта на Цецка е висок а на гражданите нисъл! Няма ко0рупция, стандарта на Цеска е нисък, но на хората нормален...
  • 3 БАБА ГЕНА

    0 0 Отговор
    СЕГА ЛИ СЕ СЕТИ ДА ГОВОРИ ЗА КОРУПЦИЯТА.И КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА ДА СЕ ПРЕБОРИТЕ С НЕЯ.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Тази позорна и противна личност е част от безскрупулната мафия погребала България - ДС и сие ..... Само линчуването е оправията за България , нищо друго .

    Коментиран от #6

  • 5 Картър

    0 0 Отговор
    Извинете, но за да гласува някой за това недоразумение което нито е стругар, нито юрист, а кариерист комунист, е нужно тъпота и пълна липса на разум.
  • 6 Бате Любо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    От твоята уста в Божийте уши.....А от там и в тъпите Български глави...
  • 7 Мъдрец

    0 0 Отговор
    Браво госпожо , права сте . По добре една мъдра дама , отколкото хилав мъж. Ако е рекъл господ , желая ви успех .
  • 8 ХаХо

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: http://s26.postimg.org/zevuco71l/mtishina.jpg
  • 9 цепка

    0 0 Отговор
    Има един единствен начин да станете президент, не разчитайте на гражданите, а на корупцията. Тъй като сте грешка на системата ще трябват повече пари, но това не е проблем.

    Коментиран от #10

  • 10 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "цепка":

    Най точно го каза: Може да разчита на корупцията, но не и на гражданите.
    Защото гражданите виждат, че корупцията се генерира точно от нея и от
    заобикалящата я алчна пасмина.
  • 11 Гост

    0 0 Отговор
    Каквото иска да говори, но хората виждат едно в Румъния всичко върви на горе и на добре, само тука още се залъгваме, че със стари и изцапани политици можем нещо да направим. Факта, че Румъния ни изпреварва по всички показатели близо два пъти, не ни дава право повече да толерираме стари, спарушени, комунистически мозъци.
  • 12 цецо пича

    0 0 Отговор
    Така е, прави ви по богати, за това вече толкова години уж все се "борите" с нея и не можете да я преборите. :)
  • 13 факт

    0 0 Отговор
    Корупционните практики ги създавате ГЕРБ със съдействието на Прокопиев,Пеевски и Местан
  • 14 оптичен кабел

    0 0 Отговор
    Мисля, че тази кандидатура колкото по-малко се показва на публични места е по-добре за нея. Освен ако нейните лидери не са решили друг да стане президент.
  • 15 Ник

    0 0 Отговор
    Нека пак да напомним че мъжът на Цачева израстна в кариерата някак странно! - От гробищата в Плевен до директор в Ръководство Въздушно Движение...
    Това корупция ли е?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове