1 393 5

Баба живее 20 години без ток в село Поляна

Снимка: Нова телевизия
Снимка: Нова телевизия
Калина Петрова

77-годишна жена от рудоземското село Поляна живее 20 години без ток. Причината – крадци отмъкнали жиците, които захранвали дома ѝ, съобщи Нова телевизия. Оттогава до днес баба Емине е принудена да живее с фенерчета и свещи. Без ток няма телевизия и радио. Най-близките къщи се намират на километър и половина от дома ѝ. Толкова път изминава възрастната жена веки ден, за да зареди батерията на мобилния си телефон. Търпи всички битови несгоди с усмивка.Но не и когато те ѝ носят самота заради липсата на ток децата ѝ не я посещават за дълго.

Внуците ѝ разказаха, че търсили съдействие от електроразпределителното дружество, но оттам им казали, че не е приоритет за тях да се възстанови електричеството само за един или два абоната.

От пресцентъра на ЕВН в Пловдив заявиха, че ще направят пълна проверка по случая, а баба Емине се зарича, че ако светлото се върне в дома й, ще направи банкет.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бидона
  Отговор
  1 17:23  28.10.16
  ТАКА Е КАТО ГИ ПУСНАХМЕ ТЕЗИ ОТ ЕВН ДА ПРАВЯТ ПАРИ НА НАШ ГРЪБ В БЪЛГАРИЯ!
 • комбата
  Отговор
  2 18:05  28.10.16
  Ако беше циганка, сега щяха да пратят делегация от ЕС да документират всичко и да съдят държавата в Страсбург...
 • кроко
  Отговор
  3 21:39  28.10.16
  100% може да осъди ЕВН - щом е упоменато в закона колко пъти в годината и с каква продължителност може да прекъсва тока и след това ЕВН подлежи на глоби, значи е упоменато и в какъв срок трябва да възстановят електроподаването. Изключения има само при извънредни ситуации.
 • Картър
  Отговор
  4 22:16  28.10.16
  Как е възможно? Няма ток, значи няма и айфон, УЖАС!)
 • зероват
  Отговор
  5 01:04  29.10.16
  след като живее 20 годин без секс - оти да не кара и 20 годин без ток!

Напиши коментар:


Публикувай