1 254 0

28 октомври: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Началникът на отбраната генерал Константин Попов и заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов участваха в тържествената церемония във Военна академия "Г.С.Раковски", за връчване на дипломите на слушателите и студентите от Випуск 2016 на Академията.

 

В Плевен положиха тържествено военна клетва 64 български граждани, от тях 11 са жени. Курсистите произнесоха клетвените думи и целунаха знамето. Те получиха удостоверения за успешно завършен курс и Възпоменателна значка от името на министъра на отбраната.

 

Министърът на земеделието и храните Десилава Танева (вдясно), главен комисар Николай Николов (вляво) и представители на ръковоството на земеделското министерство и противопожарната и аварийна безопасност получиха и раздадоха награди и плакети на защитниците на гората през изминалото лято от горските пожари.

 

"Честността и откритостта към българския народ се отплащат. Не е честен този, който обещава всичко". Това сподели президентът Росен Плевнелиев пред камерите на „Малките репортери“ на Българската национална телевизия. Държавният глава прие поканата за откровен разговор на най-младите журналисти на обществената телевизия.

 

По случай празника на най-старото училище в Силистра – основно училище „Отец Паисий” - ученици и учители изписаха с телата си числото „155”.

 

Театър "Искри и сезони" - София представи на сцената на Дома на културата в областния град, при препълнена зала, комедията "Любовна нощ" по Рей Галтън и Джон Антробс. Постановка и сценография - Иван Танев. В ролите: Искра Радева, Антон Радичев, Теодор Елмазов, Иван Танев, Зоя Шопова, Стефан Стефанов и Цвятко Ценов. 

България


Напиши коментар:


Публикувай