1 745 3

Кой ще замести Кристалина?

Анатоли Стайков

Неочакваната оставка на Кристалина Георгиева от ЕК предизвика вълна от спекулации по въпроса за нейния заместник. След 31.12.2016 България трябва да излъчи друг еврокомисар. Той ще бъде препитан и утвърден от ЕП.

Според първите слухове президентът Росен Плевнелиев ще стане български еврокомисар на мястото на Георгиева, която се връща в Световната банка. От прессекретариата на държавния глава обаче отричат да е разговаряно с президента по подобни теми.

Според вицепремиера Томислав Дончев имаме достатъчен запас от отлични кандидатури за един от най-важните портфейли в ЕК. 

Дончев каза пред журналисти в Министерския съвет, че трябва да излъчим такъв кандидат, който да е достоен за изискванията на това портфолио, като стремежът е да се запази същото, а защо не и заместник-председателското място.

Дончев посочи, че прочитът на новината за Кристалина Георгиева не трябва да е "оставка", а новината е, че тя заема изключително висок пост в Световната банка. по думите му това безспорно е силно персонално нейно постижение, но и постижение за страната, защото имаме още един българин в ръководството на световна организация.

Министърът на финансите Владислав Горанов също заяви пред журналисти, че би било добре за страната ни след напускането на Кристалина Георгиева от ЕК портфейлът да бъде съхранен.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • раптър
  Отговор
  1 21:30  28.10.16
  Сталинка ще бъде наградена от Евреите с назначаването и като изп директор на Световно Крадливата банка,защото торпилира Бокова! Това беше задачата и!
 • Картър
  Отговор
  2 22:29  28.10.16
  Ченалова е много подходяща, тъкмо ще спре да вади срс- та и да ни просветлява в чии вратове е дишал бай* .й.)))))
 • Ник
  Отговор
  3 10:45  29.10.16
  Е това е мястото на Борисов! - В последно време, той буквално "оправи" страната и започна да дава акъл на ЕС. Сега ще "Оправи" ЕК, а после ще заеме мястото на Доналд Туск или Столтенберг. След като станат много Близки с Джо Байдън ще се кандидатира за Държавен Секретар на САЩ а от там и за Президент. Като стане президент на САЩ ще оправи целият свят! - Халал да ни е такава участ

Напиши коментар:


Публикувай