907 1

Оставката на Георгиева е лично решение

Анатоли Стайков

"Подаването на оставката е лично решение на г-жа Георгиева, казвам го без да съм говорил с нея или да имам информация от първа ръка. Тя ще заеме позиция в Световната банка съответстваща като ранг, като влияние, като възможности на това един българин да е на високо ниво във финансовите институции", заяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов в ефира на bTV.

"Тази оставка няма общо с неуспешната ѝ номинация за генерален секретар на ООН. Реформаторският блок ще излъчи кандидат за ЕК", смята още Москов.

Министърът коментира и съобщенията за евентуалната кандидатура на настоящия президент Росен Плевнелиев за български еврокомисар и позицията на Реформаторският блок по темата. 

"В момента, в който тази кандидатура стартира, разбира се, реформаторският блок през органите си ще излъчи обективно мнение. Каквото и да кажа сега ще бъде мое неофициално мнение", заяви Москов и добави, че той лично харесва сегашния президент Росен Плевнелиев.

Хората, които посягат над лекари, трябва да усетят цялата строгост на закона. Това каза още здравният министър след поредния случай на нападение над медик в Пазарджик.

Москов увери, че увеличение на заплатите в сферата на здравеопазването ще има. Планирани са значителни увеличения по перата за личните лекари и за специалистите в доболничната помощ, отбеляза здравният министър. Касата и държавата ликвидираха недостига на направления. "Това е постижение", обяви Москов.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 10:49  29.10.16
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай