1 203 3

Оставката на Георгиева е политически провал на правителството

Дори европейските партньори на Бойко Борисов му обръщат гръб, заяви лидерът на БСП

Анатоли Стайков

„Оставката на Кристалина Георгиева като еврокомисар е поредният провал във външната политика на правителството на Бойко Борисов”, заяви в Шумен лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й рокадата Бокова-Георгиева в битката за генерален секретар на ООН е било унижение на България пред света. „Сега ще бъдем лишени от възможността да имаме зам.-председател на ЕК и ще ни се отнеме ресора „Бюджет и финанси”, каза Нинова.

Нинова определи слуховете, че следващият еврокомисар ще бъде настоящият президент Плевнелиев, като "задкулисни игри". „Просто гледат да си уредят лично топли местенца в Европа”, допълни тя.

Тя призова премиера да не обсъжда и да не номинира българин за този пост докато не минат президентските избори на 6 октомври.

„Бойко Борисов вече няма моралното право да го прави. Тук вътре след изборите вероятно ще има нова политическа конфигурация, така че той няма моралното право да номинира българин за този пост”, аргументира се Нинова.

 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 11:07  29.10.16
  Ако политика означава да козируваме на американци, да сваляме гащи пред турците, и леля меркел да ни дърпа ушите, значи наистина е политически провал. Но според мен си е провал на самата Кристалина. Както каза един пич, тя така и не се е върнала на работа след отпуската. Това и заплахите от разследване за израходваните средства още преди да я номинират за кандидат-шеф на ООН, говорят че е принудена да си подаде оставката. Може би някой и е скроил номер именно с тази цел, но си е виновна сама. Иначе ако наистина е толкова голям и ценен специалист, защо ще се маха именно когато ще се обсъжда бюджет на ЕС евентуално без лептата от великобритания. Нали е много ценене кадър, що не я оставят на работа, ами ще ходи да управлява клон на световната банка на остров Тамбукту?
 • лелемале
  Отговор
  2 11:59  29.10.16
  Ето това се вика позитивна кампания. Само не разбрах Радев взел ли е 132 000 лв държавна пара или не си е подал оставката с достойнство, но без да вземе пари от всички нас.
 • gost
  Отговор
  3 12:01  29.10.16
  Баце сигурно вече сънува Нинова и се буди нощем потен. Тя май му е най-големият кошмар. Ама то при него всичко е на магия и където и да бутнеш навсякаде се руши.

Напиши коментар:


Публикувай