6 287 0

Протест на превозвачи блокира ГКПП-та

Снимка: Старият мост
Снимка: Старият мост
Стефанаки Йоанис

В този момент членовете ни започват национален протест на превозвачите по ГКПП. Това каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Ще бъдат блокирани граничните пунктове „Дунав мост“ 1 и 2, „Калотина“, „Капитан Андреево“ и „Лесово“. „Там движението ще е блокирано от 10.00 до 12.00 часа. Искаме да изразим ясно намеренията си. Има образували се опашки от автомобили. Преди 20 дни се стигна до изчакване от над 60 часа, което вреди на шофьорите. Престояват в нечовешки условия – липса на вода, тоалетни, елементарни хигиенни условия“, заяви той.

Това си е едно постоянно нещо, което ние не можем да си го обясним. Проведохме срещи с държавните структури, които отговарят за КПП-тата. Абсолютно никакво обяснение не дадоха. Ние престанахме да смятаме нашите загуби, защото не смятаме никъде плюсове, а отвсякъде се трупат минуси. Така че… ефектът за бизнеса е… не само за транспортния бизнес, а и за икономиката на страната.

Това каза заместник-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов.

В началото на протеста трасето за леки автомобили на ГКПП Капитан Андреево бе затворено от протестиращите за десетина минути, но впоследствие бе освободено, за да не страдат и не се дразнят обикновените пътници, съобщава в. „Старият мост“.

Органите на реда предупредиха превозвачите да освободят всички платна, тъй като нямали разрешение за протеста. Шофьор, чакал 2 денонощия на границата, сподели: „Проблемът е в системата. Иначе митничарите работят нонстоп.“ Пред „Старият мост“, чиито репортери в момента са на мястото на събитието, Красимир Лалов, заместник-председател на Националното сдружение на българските превозвачи, заяви, че блокирането на граничните пунктове е крайна мярка, след като са провели срещи и разговори на всички властови нива. „Надявам се проблемът да намери решение. Винаги след протест от наша страна се вземат необходимите мерки“, каза той. Към настоящия момент колоната от тирове от границата в посока Свиленград е около 10 километра.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай