689 0

Възстановено е движението по всички гранични пунктове

Възстановено е движението по всички гранични пунктове
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

По информация на ГД “Гранична полиция“ движението по граничните пунктове е възстановено, съобщиха от МВР.

Предприети са действия за оперативното обработване на чакащите автомобили, които са образували колони на ГКПП – Капитан Андреево и Лесово.

Припомняме, че движението на моторни превозни средства бе блокирано от 10 до 12 часа заради организиран национален протест на превозвачите по граничните пунктове.

„Искаме да изразим ясно намеренията си. Има образували се опашки от автомобили. Преди 20 дни се стигна до изчакване от над 60 часа, което вреди на шофьорите. Престояват в нечовешки условия – липса на вода, тоалетни, елементарни хигиенни условия“, заяви изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

„Това си е едно постоянно нещо, което ние не можем да си го обясним. Проведохме срещи с държавните структури, които отговарят за КПП-тата. Абсолютно никакво обяснение не дадоха. Ние престанахме да смятаме нашите загуби, защото не смятаме никъде плюсове, а отвсякъде се трупат минуси. Така че… ефектът за бизнеса е… не само за транспортния бизнес, а и за икономиката на страната“, каза заместник-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов.

България


Още по темата

 • Протест на превозвачи блокира ГКПП-та

  Протест на превозвачи блокира ГКПП-та

  В този момент членовете ни започват национален протест на превозвачите по ГКПП. Това каза изпълнителният директор на Съюза на международните ...
  31.10.2016
  6 322
  0

Напиши коментар:


Публикувай