1 104 2

България купува нов кораб за борба с нефтените разливи

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

Очакваме до края на годината да приключи изборът на нов кораб за борба с нефтените разливи. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски днес по време на срещата на високо ниво по повод Международния ден на Черно море.

Процедурата за избор на оборудване на кораб за борба с нефтените разливи се провежда от Европейската агенция за морска безопасност (EMSA), като намеренията ни са той да бъде позициониран в Бургаския залив. Другият такъв кораб в Черно море се намира в пристанище Констанца, Румъния, добави още Московски.

Ивайло Московски представи структурите в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, пряко ангажирани с опазването на околоната среда, пред участниците в международната конференция, с която се отбелязва 20-та годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за Черно море.

По-късно, Московски посети Морска гара Бургас и направи инспекция на проекта за вертикална планировка.

„Няма намесена политика в предупредителния протест на превозвачите. Още преди месец при нас в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията организирах среща между представители на превозвачите, колегите от Агенция „Митници” и Гранична полиция. Имам уверението на бранша, че протестът няма да се политизира и няма да се допуснат безредици”. Това отговори Московски на въпрос от журналисти по време на инспекцията в Морска гара Бургас.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • чичо дедко
  Отговор
  1 15:55  31.10.16
  ой... още не доказали "откритието" на века в морето и... наще тръгнаха да харчат народни пари!
 • кроко
  Отговор
  2 19:17  31.10.16
  Абе що не кажете с колко нефтени разлива сме имали проблеми за последните 30 години, та вече и кораб ще си купуваме? Дори и да стане нещо, ангажимента по събирането на е ли на фирмите дето оперират с танкерите и сондажите или на пристанището, на нефтохим и т.н. Да си търсят те от къде ще наемат и т.н., а може и да го има като условие, ако даваме прословутите залежи на някой да ги разработва.

Напиши коментар:


Публикувай