770 4

Проф. Вълчев: Реформаторите са гарант за управлението на България

Приемането на антикорупционния закон ще бъде водоразделът – или има воля той да бъде приет на второ четене, или няма, каза Вълчев в Бургас

Проф. Вълчев: Реформаторите са гарант за управлението на България
Снимка: Реформаторски блок
Венцислав Михайлов

Хората нямат съмнение, че в България е по-добре да има дясноцентристко управление и РБ да участва в него, отколкото управление с неясни цели и приоритети, каквото имаше. Ние не стоим в управлението на всяка цена, а да свършим работа. В този смисъл приемането на антикорупционния закон е много важно и това ще бъде водоразделът – или има воля той да бъде приет на второ четене, или няма, каза на пресконференция в Бургас проф. Даниел Вълчев от „Движение България на гражданите”, в отговор на въпрос дали срещат одобрението на гражданите за ролята на РБ в управлението.

Той подчерта, че ДБГ не разглежда Реформаторския блок като изчерпан проект, за разлика от някои други техни колеги. Ние считаме, че РБ има много добри перспективи по една проста причина – в България има една група хора, които изповядват възгледи, които ние публично защитаваме. На последните избори ние постигнахме един добър резултат. Друг е въпросът, че тази шизофренна ситуация в Блока – едни са в управлението, а други – не, трябва да се преустанови. Основният политически избор, който прави една формация в политиката, е да избере дали да бъде във властта, или в опозицията, припомни Вълчев.

Той коментира още, че не намира никакви сериозни основания и аргументи за създаването на нов политически проект. Тези слухове витаят в пространството още от януари месец, но виждате, че такъв проект още не се е появил. Говорейки с колегите от ДСБ по места, не виждам да имат някакво сериозно основание да искат да напускат РБ, каза още той.

 По думите му, в РБ никога не са имали проблеми по отношение на водената политика, а винаги са смятали, че трябва да се върви към общ форум на единство. Вълчев уточни, че няма пречка РБ да има единен ръководител, макар че това не е от първостепенна важност и значение за хората.

 Той каза, че ако резултатът на РБ на тези президентските избори е съизмерим или по-добър от този на предходните избори, от ДБГ ще изпълнят мандата си с една много ясна програма, включително и с преподписването на анекс с ГЕРБ. За РБ той каза, че ДБГще искат конфедеративно събрание, на което да бъде потърсен баланс между всички партии в Блока, така че РБ да се развива. Ние не желаем в никакъв случай Блокът да се обвързва с някакви финансови или медийни групи. Това ще бъде много тежка и непростима грешка, бе категоричен Вълчев.

На въпрос дали РБ разполага с фигура, която да заеме поста на български еврокомисар, Вълчев сподели, че не е мислил по този въпрос, но Реформаторският блок разполагал с много дълга скамейка, докато повечето партии имали, по думите му, една – две табуретки. Това обаче е отговорност на министър-председателя, допълни още той.

Даниел Вълчев даде висока оценка за работата на ДБГ в Бургас и областта и изрази надежда, че резултатът на кандидатпрезиденстката двойка Трайчо Трайков и ген. Съби Събев ще бъде добър.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 19:38  31.10.16
  Изчерпан е отвсякъде
 • бургазлия
  Отговор
  2 20:35  31.10.16
  Видяхме го какъв МОН беше че сега се представя за такъв в сянка .Те тези наричани реформатори почи са преминали през всички партии.
 • 3 12:12  01.11.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Жожо
  Отговор
  4 11:47  02.11.16
  Вълчев, на България и трябва само един хан като Тервел или мен за 2 години минимум и поне още 10 действуваящи гетерали като нас. Ща я оправим за няма и година и ще задмине Швейцария гарантирам! но няма да се учудваш, ако видиш по уличните дереци да висят завързани за топките разни кардливи и лъжливи номенклатури с доказани престъпления - Тервел Омуртаг Аспарух Север Телериг...така биха постъпили! Вие политиците сте сбилрщина врагове ненаказцуеми от никого и затова се самозабравихте в престъпността си повечето. А трябва някой да ви наказва! Смъртоносно, защото вашите вреди са смъртоносни за българският народ! Ето такива няма да ви наказват...Правосъдие ченгента военни не стават. Разбра ли? не ни трялбват Гоцета тикви сини червени гърбави и всякакви лапачи паразити мафиоти! Трябва ни СПРАВЕДЛИВОСТ! Това, което не искате да има и да ви сритва като сте виновни. РАЗБРА ЛИ?

Напиши коментар:


Публикувай