747 0

Трайков, Събев и Божилова почетоха Деня на народните будители

Калина Петрова

В Деня на народните будители, на паметника на Пейо Яворов в София, цветя поднесоха кандидат - президентската двойка на Реформаторския блок, Трайчо Трайков и ген. Съби Събев, и кандидатът за кмет на „Младост“, Людмила Божилова.

Сред гостите на събитието бяха и журналистите Иво Инджев, Иво Беров, Александър Йорданов, известни литератори , сред които Михаил Неделчев, както и изпълнителите на емблематични за българската демокрация песни - Богдана Карадочева, Васил Георгиев - Васко Кръпката и др.

Лидерите на Реформаторския блок Божидар Лукарски,  Найден Зеленогорски и Радан Кънев, също присъстваха на празника и се включиха в инициативата „Дари книга с Трайчо“.  На щанд пред централата на СДС всеки, който иска, би могъл да дари книга за обновяване фондовете на българските читалища и библиотеки.

Шедьовърът на Ремарк „ На западния фронт нищо ново“, бе дарен от кандидата за кмет на столичния район "Младост" Людмила Божилова, а лидерът на СДС Божидар Лукарски донесе една от любимите си книги- „Строители на съвременна България“ от Симеон Радев.

По-късно през деня Людмила Божилова и Трайчо Трайков се срещнаха с граждани в „Младост“, с които обсъдиха бъдещето на България и на един от най-модерните и европейски столични райони.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай