993 0

Търсенето на изчезналия мъж в Стара планина ще продължи и утре

Калина Петрова

Повече от осем часа продължи и днес операцията по търсенето на изчезналия мъж в Стара планина. В издирването се включиха близо 400 души – военнослужещи от Сухопътните войски, служителите на МВР, Планинската спасителна служба, служители на Парк „Централен Балкан“ и доброволци. Те продължиха издирването в двете направления – местността „Паниците” над гр. Калофер и с. Александрово, община Павел Баня.

Вертолет „Кугър“ от ВВС извърши въздушно търсене на района в продължение на два часа при сложни метеорологични условия.

„И днес военнослужещите и доброволците действаха  при изключително трудни условия – гъста мъгла и силен вятър. Успяхме да претърсим целия район, в който може да се е загубил човекът. Благодаря на военнослужещите за професионализма и отговорността, с която изпълниха задачите си през тези дни“, каза началникът на отбраната, който координира на място работата на Кризисния щаб.

Търсенето ще продължи и утре и в него ще участват служители на Планинската спасителна служба и на Парк „Централен Балкан“, които ще претърсят труднодостъпната местност Северен Джендем, в северната част на централна Стара планина. Хеликоптер „Кугър“ ще се включи също в търсенето, ако метеорологичните условия позволяват изпълнението на полета.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай