3 185 1

Задържаните за фалшивите евро - земеделци

Около 12 милиона фалшиви банкноти бяха открити в язовир край Първомай

Анжелина Димитрова

Задържаните за фалшивите евро са земеделци, съобщи за Нова телевизия окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Припомняме, че ДАНС, МВР и службите за сигурност предотвратиха голяма сделка за продажбата на милиони фалшиви евро. Около 12 милиона фалшиви банкноти бяха открити в язовир край Първомай.

„До момента има трима задържани. За един от тях наблюдаващият прокурор ще поиска постоянна мярка „задържане под стража”. Вторият, който ни отведе до мястото, е с парична гаранция. Третият е задържан към момента за 24 часа”, обясни Румен Попов.

„Едното лице е реабилитирано в момента, другите двама не са осъждани. Касае се за земеделски производители. Не можем да говорим за хора от престъпния свят”, допълни той.

Фалшивите банкноти са изработени в печатница в Първомай, разбита преди години от служителите на БОП и Окръжната прокуратура в Пловдив. Самите мъже не отричат това.

Съответствието между истинските и фалшивите банкноти е 97%, тоест става въпрос за много добра изработка.

„В четвъртък при мен дойдоха служители от ДАНС, които съобщиха, че имат информация от техни източни, че се очаква в околностите на Първомай да бъде извършена сделка с фалшиви евро. След осуетяването на сделката три от лицата се укриха – един купувач и двама от тези, които смятаха да продадат част от банкнотите”, обясни още Румен Попов.

След задържането на едно от лицата, които са предлагали парите, той е завел органите на полицията до язовира.

„Планирано е парите да бъдат укрити някъде в тази местност, защото са се движели само по черни пътища, предварително са сложили парите в найлонови чували. Част от тях бяха с допълнителни тежести – камъни и други предмети. Така че говорим за предварителен план”, поясни Попов.

България


Още по темата

 • Откриха 12 милиона евро ментe в язовир

  Откриха 12 милиона евро ментe в язовир

  Около 12 милиона фалшиви евро са намерени в язовир "Мечка" до първомайското село Леново при мащабна спецакция на прокуратурата, ДАНС и ...
  1.11.2016
  7 259
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • пенсионер
  Отговор
  1 15:42  02.11.16
  Къде се покри госпожата Д.Танева министър на земеделието .Все за собсиди плаче а всъщност земеделците се самосубседират чрез машинации.

Напиши коментар:


Публикувай