Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 10:23 2 310 26

Радев и БСП са опасни за България, а Цачева и Борисов не могат да ги спрат

  • трайчо трайков-
  • радев-
  • бсп-
  • опасни-
  • цачева-
  • борисов

Нужна е реформа в съдебната система и прокуратурата, и водене на достойна външна политика, каза Трайчо Трайков

Радев и БСП са опасни за България, а Цачева и Борисов не могат да ги спрат - 1

„Категорично не съм съгласен на България да се приписват някакви вини за влошаване на отношенията с Русия или с когото и да било. Подобно поведение пред чужда велика сила е унизително за българите. На нас ни трябва външна политика с чест и достойнство“, каза по БНТ кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков, който участва в пореден телевизионен дебат между претендентите за гласа на българските граждани в неделя.

Според него това се отнася и за Русия и за Турция. „В никакъв случай добри съседски отношения не означава връщане в чувал на опозиционерите на Ердоган. Виждам, че постоянно действаме под рекет и това много ме притеснява. Така не трябва и не може да се продължава“, категоричен бе Трайков.

По думите му Цачева и Радев не заслужават да бягат от тези въпроси, защото „г-жа Цачева беше тази, която по инстинктивен рефлекс каза, че човешките права не са чак толкова важни, а г-н Радев заяви, че ако една голяма страна-агресор си хареса територия от съседите си, тя може да си я вземе“.

Приоритет във външната политика на България е да развием отношенията си с балканските страни. „Това е средата, която формира дългосрочната ни сигурност. Включително и тотално провалилата се наша политика по отношение на Македония“, каза Трайков. Той посочи, че хората от българската диаспора попадат в лапите на паспортната мафия в чужбина, което е проблем, но по-сериозният проблем е това, че всяка година България напускат между 40 – 50 000 души – „колкото е населението на един град, като Силистра“. Те напускат България, не защото нямат какво да сложат в устата си, а за да осигурят нормални житейски перспективи и образование на децата си, каза Трайков. Според него трябват ударни инвестиции в образование. „Разходите за отбрана са неизбежни, но образованието категорично е по-важно. Ако трябва да определим едно нещо, от което да започнем, за да се справим и с демографската криза - един много инерционен процес - това е образованието“, заяви кандидатът за президент на РБ.

Ще повикам шефовете на службите и ще ги попитам как смятат да се справят с каналджийската мафия. Явно телената ограда не помага, отговори Трайков на въпрос кое е първото нещо, което ще направи като президент. „Но съдебната реформа е абсолютен приоритет, по който трябва да се работи още от първия ден. За нея дори не са необходими пари, необходима е политическа воля, каквато беше блокирана от коалицията на АБВ, ДПС, Обединените патриоти, ГЕРБ“, припомни Трайков и подчерта, че президентът трябва да задава дневния ред на обществото по теми, които смята за важни. „Аз като президент смятам всекидневно да поставям на дневен ред съдебната реформа, включително и чрез използване на законодателната инициатива по конституционни въпроси за тази цел“, каза Трайчо Трайков.

По отношение на избягалите отново от дебат кандидати на двете най-големи партии, Трайков коментира, че Цачева и Борисов вече са се предали. „Те знаят, че не могат да победят никого от левите кандидати. Радев и БСП са опасни за България, а Цачева и Борисов не могат да ги спрат. Обръщам се към всички демократично настроени и родолюбиви българи - ако искате да не го допуснем, гласувайте за силата, свободата и демокрацията с номер 7 в бюлетината“, призова кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    0 0 Отговор
    За мен най подходящият кандидат е Трайчо, но за съжаление популярността му не е голяма и гласът ми ще отиде на вятъра, за това ще гласувам за Цецка, иначе напълно съм съгласен, че по голямо зло за България от БСП(БКП) няма, а Генерал Радев не веднъж е изказвал негативните си нагласи към НАТО и ЕС, с което ще ни вкара в политическа криза и изолация.
    Същото се отнася и за обединените "патриоти", които пък са на пряко подчинение на Москва.
    Цецка, че не е най-добрата не е, че Боко не е, е също вярно, но поне следват някакъв про-западен и европейски курс, докато всички останали ще ни върнат поне 20 години назад.
    Който иска ЕС трябва да гласува за Цецка, който иска беднотия и мизерия и червени феодали, да гласува за БКП екземплярите.

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Добре.
  • 3 Жана

    0 0 Отговор
    ОК. Ще гласувам за Трайчо. Приемам, че в първияя кабинет на ГЕРБ е изповядвал същите ценности затова го отстраниха.
  • 4 жожо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    И аз така мислех предните 3 пъти като гласувах за Винету, понеже дребните нямаха шанс... Но за да им дадем шанс трябва да ги подкрепим иначе статукството на Цецка си остава... тя е бивш тоталитарен и понастоящ политикомафиотски кадър и нищо няма да ни е полезно в нея. затова ще гласувам мисля или за Трайчо или за Жорж Ганчев или за Марешки, но в краен случай за Каракачанов -ония пък си шетат на патриотичните тикви по ДС маниер и пак ни впрягат в комендулника нРБ. Май Марешки Жорж и Трайчо от по-видните са единственната алтернатива за по-дребните партии не зная. И на тях не вярвам но се надявам да са ни по-полени от досегашните лапачи и наши гробокопачми. Радев не е лош избор но не и с БСП. Ако бе с патриотите бих го вотнал. Но тия от БСП са елитарна мафиотска пасмина като повечето други наш враг. Не стават!

    Коментиран от #6

  • 5 Недко

    0 0 Отговор
    Аз на балотажа ще гласувам за гжа Цачева .
  • 6 VWandMercedes

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "жожо":

    Реално погледнато Трайчо в момента е най-добрия кандидат за президент.Аз лично на балотажа ще подкрепя Цачева но първо за Трайчо.
    Всичките ни президенти до сега бяха доста слаби.
    Първанов ако имаше по центристка политика без "шлемове" и други гешефти щеше да е най-успешния.
    Жабата е без коментар.
    Стоянов много първосигнален,много говори а дела никакви.
    Росен твърде мекошав и много политически огъващ се.

    Коментиран от #8

  • 7 реалист

    0 0 Отговор
    Аз съм от хората, които не гласуват от много години, тотално съм разочарован от актьорите в полит-театъра, но сега наистина трябва да се гласува, защото работата отива на изслуй гащи, идват много, ама много кофти хора!
    Както споменах, за мен Трайчо е готин, интелигентен и щеше да бъде страхотен президент, но глас за Трайчно е, като "глас в пустиня", просто няма смисъл.
    Колкото и да са кофти Герб, Цецка или Боко, колкото и афери да сътвориха, все пак следват курса към ЕС и НАТО, това е най-важното, разберете го!!!!!
    Всички останали кандидати ще ни тласнат извън съюза и само ще затвърдят позициите на Русия в България!
    Каракачанов, Жоржи Шоумена са агенти на Държавна сигурност, вече си имахме агент Гоци, познайте накъде ще отидем, ако им се даде власт.
    Марешки пък всеки малко по запознат варненец ще ви каже, за кого работи, от къде му е петрола, от къде са му милионите, аптеките, от къде ги има парите, сигурно ги е спестил от закуски.
    Гласувайте за Цецка, защото ще се върнем в началото на прехода, гаранция, те това искат и това чакат.
    Мисля, че всеки много добре помни 90-те и знае какво се случи тогава, излезем ли от ЕС и НАТО сме загубени, мутрите ще ни изядат с парцалите, това не е шега.
  • 8 реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "VWandMercedes":

    Ако Герб си бяха задържали Трайчо щяха да спечелят с 90%, със сигурност, Трайчо е единственият, който се изказва съвсем точно и реалистично, този човек е не само интелигентен, но и има реална и обективна представа за ситуацията в България, другите му опоненти са просто трагични, някои са траги-комични.
    Трайчо е единственият, който е РАБОТИЛ и ИМА ОПИТ в реални условия, не е прекарал живота си в някаъв политически психодиспансер, доста от кандидатите са се занимавали през цялото си съществуване само с едно..... политика!?

    Коментиран от #10

  • 9 отпимум

    0 0 Отговор
    Кой е казал че БСП и ГЕРБ трябва да ги спираме. На този етап са в добри позиции.
  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "реалист":

    Ако говорим за опит, най-много има Орешарски. Но пък само споменаването на името му е достатъчно за да се сетим колко е независим. А иначе приказките на Радев за ЕС и НАТО са дота правилни, човека е против безконтролното населване с мигранти и против политиката на отслабване на армията и сервилничене на Турция, а за НАТО даде пример с Кипър какво ще стане ако турция реши да ни нападне. Но не е много прав, щото в момента ердоган е сам, САЩ не го подкрепят и вероятно ще са по-заинтересовани да си мръднат пръста за нас. Но е факт че ние не правим нищо да се защититм, нито чрез дипломация, нито чрез армия. Общо взето нищо лошо не е казал, ама е поредния парашутист и то с неясен произход и цели. И същото в някаква степен се отнася и за Трайчо.

    Коментиран от #11

  • 11 реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Това са пълни спекулации, най-вече от хора близки до Москва. НАТО е военен съюз и при всички положения ще ни защити, има си клаузи и тук всякакво съмнение трябва да бъде изключено.
    Заплахата от имигранти за България е почти нулева, в сравнение с другите страни може да се каже, че почти нямаме, не знам на какво се дължи, дали на беднотията ни, дали на политически решения, но Бойко твърдо е заявявал в Брюксел, че сме против, за това не може да се спори. Външната политика на Герб според мен си е напълно правилна.
    България по скоро трябва да работи за по близки взаимоотношения с партньорите от НАТО, за да повиши доверието, при, което да бъдем подпомогнати финансово.
    Турция ни е партньор и няма как да ни нападне, а и никога не имала такива намерения, България не може да се мери с Турция, защото нямаме нейната икономика и ресурс, а и не ни се налага. Дори и да купим изстребители пак няма да можем да се бием с Турция, те ги произвеждат, НО ЗАЩО по дяволите трябва да се бием с Турция?????? Кой насажда тази изкуствена омраза и за какво? Знаеш много добре, КОЙ!

    Коментиран от #15

  • 12 onq s konq

    0 0 Отговор
    Трайчо говори ПРЕДНАМЕРЕНО ДВУСМИСЛЕНО.Абсолютна неистина е,че Цачева и Борисов не могат да спрат БСП и соц. проучвания са категорични.Но когато на балотажа се приложи тактиката ВСИЧКИ СРЕЩУ ЕДИН, нещата придобиват друго измерение.И точно тогава ще си проличи КОЛКО Е СИЛЕН РУСКИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК И ВСЕСТРАННАТА ХИБРИДНА АТАКА за промяна на геополитическия курс на България.Утешителното е,че поне парламентарното мнозинство на ЕС-ориентираните партии се запазва донякъде.

    Коментиран от #13

  • 13 реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Кон, моля ти се, недей да приказваш глупости, че отблъскваш избирателите на Герб, моля те!?
    Стига се пърчи, че комундрелите имат реални шансове, Герб направиха много грешки и далавери и зорлан ще докарат пак червените кхмери, които винаги са ни дишали във врата.
  • 14 гост

    0 0 Отговор
    Най добре стоят Трайчо и Калфин, но като се знае кой дърпа конците на Калфин остава само Трайчо. Не е правилно расъждението, че Трайчо не е популярен и гласовете за него са загубени. Защото няма как да знаем какво мислят хората. Правилния избор е Трайчо или "не подкрепям никого". Това са вариантите, които могат да ни доближат до стандарта на Румъния и другите източноевропейски държави.
  • 15 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "реалист":

    Нещо през много розови очила гледаш на политиката (аз не бих нарекъл така дупенето и даването на инструкции, но въпрос на избор) на бойко. Самия факт че бойко предава какво са му казали, вместо министрите да заемат позиция и да има обсъждания в НС, е достатъчно показателен за каква „политика” говорим. Не говоря за открита военна намеса от турция, а за това че ердоган си прави каквото иска, вкл и в България, говори каквото си иска и от наша страна няма никава реакция, а напротив боко му прави аферим. Сори ама нещо не виждам съда да се е произнесъл кой може и кой не може да се екстардира. За нелегалните мигранти пак говореше едно, но се оказа че парите са баш за тях, а в същото време не ги екстрадират - тия от афганистан и т.н. ква работа имат тук?
    А какви са тия глупости да ни подпомогнат финансово? Мислиш че някой от НАТО ще ти даде пари заради черните очи? Това трябва да си е наша грижа, но като гледам, пак се въртят разни далавери - генерала поне за това е прав. Дават 200 мил. за няколко патрулни кораба, а не дават 30 мил. за ремонти на 3-те фрегати; с МИГ-29 същата работа, но иначе се готвят да купуват същите като възраст Ф16, с БТР-те бастисали нашия завод, но ще купуват стари коруби от САЩ.... само далавери са им в главата на боко и шайката му, и дори ще теглят нови милиярди. А кой ще ги връща, циганите и пенсионерите ли?

    Както ти казах, през прекалено розови очила гледаш на правителството и случващото се у нас.

    Коментиран от #17

  • 16 реалист

    0 0 Отговор
    Я чакай малко, Генрала, къде беше до сега? Къде беше, когато купиха летните Кугъри за 360 млн евро? Тогава, защо не надигна глас срещу далаверата?
    Къв е Бочко, че да се занимава с далаверите на военните, мисля, че прекалено пълномощия му даваш. Бочко си гледа неговите игри и си ги играе, военните си гледат техните.
    Американците ни нямат доверие, това е напълно сигурно, иначе до сега щяха да ни подарят някой друг самолет и това се дължи точно на русофилите в армията, колко човека говорят английски свободно и перфектно?
    Ф-16 с модерна авионика е много по добър от Миг-29, който имаме и ремонтираме. Турците валиха руския Су-24 точно с такива изстребители, турците са инвестирали около 9 милиарда евро в обновяване на авиониката.
    България няма пари за такива екстри, все едно аз искам да си купя Порше, да съм бърз и модерен, но нямам пари, кво правим, същата работа. България никога не е имала пари, самолетите са ни били подарък от руснаците и цялото въоръжение, без "Тунджите", за които говориш, макар, че те пак са с руски двигатели.
    Не може да надскочим сянката си и всичко, за което говорим си е само популизъм.
  • 17 реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    Всички имат далавери в главите, помним много добре и Тройната коалиция и 90-те, а и да не забравяме, че сме под ВАЛУТЕН БОРД, по важното е да не изпуснем ЕС и НАТО, че тогава със сигурност ще я забръснем.
    Не знам с какви очила гледам, но е факт, че България е фалирала държава, за това е с ВАЛУТЕН БОРД, в този аспект редно ли е да се хвърлят пари за обновяване на армията, когато НЯМА икономика?
    Досега не е правено, защото няма пари, а няма пари пореади редица други причини.

    Коментиран от #18, #26

  • 18 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "реалист":

    Абе я кажи на кой са подарили самолети, ама бойни, а не учебни 2-3 броя? Как си представяш че някой ще ти подари нещо?

    И как си мислиш че бочко няма да участва в някоя далавера? Просто нещо се е расъхнало с МИГ-овете, както се разсъхна и с ремонта на вертолети за афганистан. За Ф16-ките като си купим, ще говорим какво сме си купили, на каква цена и дали си е заслужавало да ги купуваме или да ремонтираме нашите МИГ-ове.

    А генерала че не му е чиста работата, няма две мнения, просто е прав за армията и талибаните, дето ни налазват. И казваш нямало пари за армията, трябвало за икономика - я кажи какво правят за икономиката според теб? Магистралите ли са ти икономиката, строителството, дето се краде в пъти, това ли е икономика?

    Коментиран от #19

  • 19 реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "кроко":

    Аз не споря, всичко за което говорим е вярно, не си мисли, че защитавам апашите от гроб, но си мисля, че останалите са още по гладни.
    За България избора се свежда до зле, по-зле, много зле, много по зле, ужасно зле ...................
    Американците хвърлиха 15 милиарда за бунтовниците в Сирия, що да не дадат някой друг старт ф-16, а пък ние ще го му направим ремонта в Турция примерно, че е по близо. Просто нас не ни бива в преговорите.
    Ясно е, че гробарите също съсипват инономиката, убиха малкия и средния бизнес, спират чуждите капитали, но пак влезе някой лев, сега друг е въпроса, че се краде, то това е ясно, но пък е с 1% по добре, на фона на "избора", който имаме, другият е Терминал 1 и 2.
    Това е, истината е, че избор няма, ама, като гледам тия, които се канят да дойдат и точат зъби, започвам да се притеснявам сериозно.
    В България е доказано, че винаги може да бъде по зле!
  • 20 goni

    0 0 Отговор
    СДС! СДС! " Кой не скача е Червен"!:) " Само Царя ще ни оправи!":) Абе, момчета! Не бъдете чак толкова късопаметни!:) Вярно е че в България избора най-често е от "трън та на глог", ама обърнете внимание на Бодлите!:) Г-н Трайчо Трайков! Какво име само!:) Просто да му завидиш!:) Може би, ако не се казваше така би могъл да разкаже много! Но, пусто име! Как да изневериш на Името си!:) Над него е голямата сянка на Бат Ваньо! Е, Сивият кардинал докара не само СДС, а и България до "кривата круша"!:) Ама, щом ви харесва-ваш си е!:) Оставете тия избори! По- интересни ще са парламентарните! Как мислите РБ ще мине ли 4%, или ще трябва да намаляваме бариерата!:)
  • 21 Пешо

    0 0 Отговор
    България е фалирала държава официално 1997 г. След фалита се появиха кредитори, МВФ, Световната банка, Германия, Русия, Турция и др. Политиката я определят кредиторите, а нашите плюмчовци са изпълнители. Точно за това не можем да имаме претенции към политиките на нашите така наречени управляващи, а единствено към справедливото изразходване на кредитите и публичните средства, с които се разпореждат. Нашите политици се борят единствено да се доберат най близко до публичните средства и да грабят каквото могат. В този смисъл, кандидатите за президент нямат думата за провеждане на никаква политика всичко което говорят са празни приказки. Ако обещаят, че ще намалят броя на чиновниците в президентството е реално обещание в интерес на народа. Задачата на гражданското общество е да се бори, обслужващите звена по веригата публични средства - обикновен гржданин да са малко, ефективни и не корумпирани за да достига поголям ресурс до хората. Трябва здрава реформа на цялата администрация. Половината от Агенциите трябва да се закрият, а всички министерства да се прочистят от боклука и да останат само качествени хора, които ще работят. Който политик обещава да свърши това трябва да се подкрепи, а тези които пазят статуквото да се изринат.
  • 22 Сиромаха

    0 0 Отговор
    Абе аз нали ви бях казал че ми писна от Трайков, който и да е ама не този съсухрен, моля не го показвайте повечe
  • 23 кроко

    0 0 Отговор
    „В България е доказано, че винаги може да бъде по зле!”

    За съжаление си адски прав!
  • 24 БАБА ПЕНА

    0 0 Отговор
    всички коментари за генерал РАДЕВ СА ИЗМИСЛИЦА.той говори за балансирана политика спрямо ес,сащ и Турция.никога не казвал че ще напуснем ЕС И НАТО.И ДРУГОкак преценихте за това ,че БСП крадат повече от герб.кантара не ви е верен.а Пеевски къде го оставяте.нали той изкупува всички важни обекти с крадени пари и все той печели обш.поръчки.зная,че всеки си има право на избор,но сега вие сте сложили едни цветни очила и всичко ви се вижда от хубаво по -хубаво.половината народ живее в бедност, а умните млади хора отидоха извън бг,за да отглеждат добре децата си.
  • 25 БАБА ГЕНА

    0 0 Отговор
    МАЙКАТА НА НАЦИЯТА,КОЯТО Е КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ,Е СЪДРУЖНИК ВЪВ ФИРМА --АКЦИО КОНСУЛТ,КОЯТО СЕ ЗАНИМАВА СЪС СКАНИРАНЕ,КОМПЛЕКСНИ УСЛУГИ В ОБЛАСТТА НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА.НО ТОВА Е СКРИТО ОТ СМЕТНАТА ПАЛАТА.И ПО МЕДИИТЕ НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА, А САМО СЕ ВАДЯТ КОМПРОМАТИ ЗА ДРУГИТЕ.
  • 26 Дядо Прецаки

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "реалист":

    Ти май мислиш ЕС и НАТО за кенеф,влизаш и излизаш
    когато ти скимне.Трябва да си много тъп за да решиш,че
    ако Радев стане президент ще напуснем ЕС и НАТО.
    Боко,Костов и царя са виновни за скъпия ток от там по
    веригата и какво ли не.Те и протежетата носят и голяма
    вина за гадното положение в ,което сме.
    БСП също са гнусни,но Боко и Трайчовците трябва да
    получат червен картон,това е важното сега да им кажем,че
    не сме съгласни с това ,което правят.Не мога да гласувам
    за хора прекарали ме да се топля с дърва,големи винетки
    кофти пътища,невъзможна пенсия и какво ли не още.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове