677 0

Полезните надписи по зебрите се изтриха за месец

Полезните надписи по зебрите се изтриха за месец
Венцислав Михайлов

Новите надписи по пешеходните пътеки, които ни напомнят накъде да погледнем, преди да пресечем платното, безспорно са много полезни. След поредицата от катастрофи, при които по улици и булеварди пострадаха десетки пловдивчани, общината предприе акция по допълнително маркиране на зебрите. Целта е да се напомни на пешеходците да бъдат още по-внимателни с наближаването на зимата, съобщи в. „Марица“.

Фирмата, която изпълнява хоризонталната маркировка обаче явно е спестила от цената на боята и надписите не издържаха дори един сезон. На повечето места буквите в „Погледни надясно“ и „Погледни наляво“ вече са изтрити, а съвсем скоро ще изчезнат целите послания заедно с лентите на зебрите.

Тази на снимките е от бул. „Христо Ботев“ между Централна гара и кръстовището до Стоматологичния факултет и бе изрисувана преди няколко седмици. А надписът тук наистина е полезен, защото едва един на десет шофьори си прави труда да намали на тази зебра, през която колите редовно преминават със скорост далеч над разрешената за градски условия.

Патрул на „Пътна полиция“, който да осъществи превантивен контрол, тук естествено не се е мяркал с години.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай