1 111 0

Ченалова с нови обвинения

В продължение на осем часа тя беше в Спецзвеното на Софийската градска прокуратура, за да се запознае с новите обвинения

Анжелина Димитрова

Повдигнаха нови обвинения срещу бившата съдийка Румяна Ченалова, съобщи Нова телевизия.

В продължение на осем часа тя беше в Спецзвеното на Софийската градска прокуратура, за да се запознае с новите обвинения. А те се оказаха прецизирани стари - за съдебна такса, която не била платена навреме.

Обиненията идват на фона на разкрития за аферата "Двете каки" - скандала с с изтекли записи между бившите съдийки Ченалова и Владимира Янева. В тях се чува как обсъждат явни и тайни договорки във властта.

Адвокат Момчил Мондешки - един от участниците в записите, призна тяхната автентичност. Той обаче обяви съдържанието им за измислица и заяви, че съзнателно е участвал в активно мероприятие и опит за изнудване на висши политици. В свое интервю пред вестник „Труд” адвокатът казва, че разговорите са измислица и лично Румяна Ченалова слагала диктофон. Самата тя нарече изказванията му лъжа. И извади нови разкрития. А в тях името на Делян Пеевски изскочи отново.

Признанието на адвокат Мондешки, че записите са опит за изнудване на политици пък потвърди тезата на премиера, че всичко е нагласено. 

А след като се сдоби с нови обвинения, Ченалова заяви, че в последния предизборен месец активността на прокуратурата се е засилила.

Тя каза още, че преди време Мондешки я канил да работи за Пеевски в КТБ, но тя отказала.

Адвокатът не отговори на обажданията, съобщенията и искането на екипа на Нова телевизия за интервю с него.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай