3 Ноември, 2016 06:30 7 997 11

4000 евро подкупи на месец гушвал митничар на ГКПП Лесово

  • подкупи-
  • гушвал-
  • митничар-
  • лесово

Преглед на печата

4000 евро подкупи на месец гушвал митничар на ГКПП Лесово - 1

Между 2 и 4 хил. евро от рушвети прибирал месечно митничар от ГКПП Лесово, за да пропусне безпроблемно коли, автобуси и тирове през границата. Корупционната схема бе осветлена при акция на ГДБОП, ДАНС и спецпрокуратурата в сряда, пише в. "24 часа". Според запознати служителите на 3-те ведомства са действали в много добър синхрон. Над 200 униформени затвориха граничния пункт с Турция в 7 ч, което предизвика гнева на шофьорите. Те чакаха в продължение на 4 часа движението на границата в двете посоки да бъде възстановено. Спецченгетата оковали с белезници 31 митничари, сред които и двама началници на смени Те са арестувани за 24 часа и тепърва ще се преценява на кого от тях задържането ще се удължи. “Митническите служители са действали в организирана престъпна група и са заподозрени, че са вземали подкупи в различни размери. Задържаните са наблюдавани в продължение на месеци, като са използвани и специални разузнавателни средства”, обяви шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, който присъства на операцията.

Дават още 45 млн. лева на министерства и общини

Близо 45 милиона лева допълнително ще отидат при министерства и общини. Парите бяха отпуснати от Правителството на заседание, пише в. "Монитор". Допълнителни 15.4 млн. лв., които ще се използват за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29. Министерството на отбранат аще получи и 1 милион лева за да увеличи капитала на многопрофилната болница за продължително лечение и рехабилитация на заболявания на опорно-двигателния апарат "Вита" във Велинград. Министерството на регионалното развитие ще получи 11, 8 милиона лева за ремонт на 20 км от пътя между родопските села Долно Черковище и Голям извор. За ремонти на улици, инфраструктурни проекти и ремонт на водоснабдителната мрежа са отделени 16 милиона лева, като повече от половината от средствата са за Варна, за да се преодолеят последствията от наводнението в квартал "Аспарухово".

Външно с нота към Анкара заради заплахи към наши изселници

Външното министерство е отправило остра нота по повод разлепените обяви в турски градове, с които се заплашват наши изселници, че ако не гласуват на 6 ноември, ще загубят гражданството си и социалните помощи. Това съобщи съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов след среща с министъра на външните работи Даниел Митов, пише в. "Труд". По време на срещата патриотите и Митов са се разбрали изборните секции в Турция да бъдат разкривани само в дипломатическите ни мисии, т.е. в консулствата и в посолството. С мярката националистите искат гласуването да става само на българска територия, каквато са мисиите ни.

ССА застави учените насила да подкрепят властта

Ръководството на Селскостопанската академия разпрати вчера във всички институти декларация в своя подкрепа, в подкрепа на реформите и внесените в НС промени в Закона за ССА, пише в. "Дума". Декларацията е придружена с имената по ведомост, които работещите е трябвало да подпишат до вчера следобед. Това се случи, след като във вторник 4000 учени от БАН и ССА излязоха на протест срещу мизерните заплати в двете академии. Финансовият министър Владислав Горанов пък  вчера отказа по-високи заплати в науката и заяви, че професорите трябва да продават това, което искат хората, и да са във връзка с пазара.  

Мутафчиев ще предлага Стояна за "Гинес"

Стоянка Мутафова остана без конкурент за Книгата с рекордите на "Гинес", пише в. "Стандарт". През февруари легендарната актриса, която все още играе като истинска стихия по сцените, ще навърши 95. В момента се смята, че Мутафова е най-възрастната действаща звезда след смъртта на руснака Владимир Зелдин, който си отиде на 101 години преди дни и след кончината на румънеца Раду Белиган, починал на 97 през 2016-та. "Започвам проучване - дали има играещ колега, който е по-възрастен от Стояна. И какви са условията за внасяне на нейната кандидатура в Книгата на "Гинес", коментира вчера шефът на съюза на артистите Христо Мутафчиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А как ще се хранят сега

    0 0 Отговор
    Добре де, нали половин българия живее по този начин, тези митничари издържат семейства, любовници, дебели тъстове, кат се спре кранчето половин българия остава на сухо, нека социалистите да спечелят избори за да нахранят и тъз половин българия, да поизточат 5-6 милиарда, да сложат свои хора паразити които тихичко да кърмят родите си, все пак така сме свикнали още от зората на комунизма, хората не могат така бързо то кърлежи да станат пчелички
  • 2 бббббб

    1 0 Отговор
    А, депутатите ,министрите и Тиквоча, колко ли гушкат на месец???

    Коментиран от #4

  • 3 Бай Хуй

    0 0 Отговор
    Само невежи и некомпетентни коментират тази тема на принципа " ...бе аз не съм излизал от село но един от другото село дето ходил за риба чул .... ". Никой не си задава въпроса - къде е Лесово, какъв е трафика, колко МИТНИЧАРИ работят там.....
    Че то на капитана не работят 31 човека на смяна(дори и двете смени - идваща и отиваща си ), та ако не са само митничари, какви са тогава, защо не се споменава какви са, какво се цели.
    Само един жокер - на едно КПП на каквато и да е граница (външна, вътрешна) не работят само митничари, както ги наричат всички невежи. Така че мислете, за да не ви манипулират както си искат!
  • 4 Име на гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Толкова колкото гушва и татко ти Станишев, другарю! И половин България не живее така. Около 10-15 % са лапачите. Има доста пенсионери и безработни. Мързеливи мангороми, сива икономика, ученици и инвалиди. Но тия 10-15% са повече от достатъчни за да теглят другите надолу. Не, че няма да ги пуснат срещу парична гаранция тия показно задържаните вчера. Не, че няма да осъдят държавата или най-малкото ще ги преразпределят на друга хранилка. Та с тия гръмки заглавия и репортажи некъде другаде си търсете фенове. Аз на изборите ще Ви го напиша на бюлетинката.
  • 5 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    това не е много може и повече
    някой го е накиснал
  • 6 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Проблема е не,че крадат ,а че не се отчитат на Герб

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ ГАН4О":

    Как си я представяш тая работа? Отчиртат се, просто трябва преизборно да се демонстрира някаква дейност. След изборите ще ги пуснат, може дори без обвинения.
  • 8 РУМЕН ПЪРВАНОВ

    0 0 Отговор
    АКО ВИ ПЛАЩА ГЕРБ СИГУРНО СЪМ ВИ ОБИДИЛ

    Напишете кода от картинката КИРИЛИЦА
    (само главни букви)
    Визуална кептча
    Коментар с регистрация » Коментар:БВА ДА ПОПИТАМ ПРАВИТЕЛСТВО,ПРОКУРАТУРА И Т.Н. ЧЕСТИТИ 20-25 ЛВ. ЗА ДНЕС НА ВСИЧКИ КОИТО РАБОТЯТ !
  • 9 1234

    0 0 Отговор
    М..ка им лакома,трябва да ги карат като постъпват на работа да подписват декларация,че ако бъдат хванати с подкуп директно да влизат в затвора за три години,пък ако се установи,че е крадил по вече да остава още десет ,м..ка им крадлива да е..а.
  • 10 abv

    0 0 Отговор
    Вижте къщите на митничарите в Свиленград, хотела на собственика на Еко хотел Здравец в парк Родопи, инвестициите които прави там в момента, който е бивш митничар и преценете сами дали човек от заплати , дори и митничарски може да си позволи такива палати и такива хотели. В тая държава няма ли да се намери едно правителство което да потърси доказване на доходите и как така някои хора от нищо направиха палати за милиони.
  • 11 иво

    0 0 Отговор
    хората работят какво искате я си гледайте във вашата паничка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове