790 2

Системата между митницата и данъчните не работи ефективно

Усилията на всички власти трябва да е насочена към голямата контрабанда, заяви Рввизоро

Системата между митницата и данъчните не работи ефективно
Снимка: Нова телевизия
Анжелина Димитрова

„Усилията на всички власти, на ДАНС, на полицията, на прокуратурата трябва да бъде насочена към голямата контрабанда, към голямата корупция, политическата корупция”, заяви по Нова телевизия Емил Димитров – Ревизоро, депутат от Патриотичния фронт.

Той представи доклад на финансовото министерство от 2015 година, според който най-голям риск има при доставките на течни горива и особено при нафтата.

„Средногодишното потребление в България на нафта е 3 милиарда и 400 литра. Платеното е 2 милиарда и 200 литра. Значи не са декларирани 1 милиард и 200 литра. Загубата за държавния бюджет от укрити данъци по нерегламентираните доставки и продажби на течни горива се оценява на 1,2 млрд. лева”, поясни Ревизоро.

И предложи няколко мерки: фискален контрол върху горивата, както и всички складове да станат данъчни и акцизни.

„Системата между митницата и данъчната администрация не работи ефективно. Оказва се, че около 20 000 трансакции в един момент не съществуват. Могат да се скрият десетки камиони”, добави той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Шаран БГ
  Отговор
  1 08:51  03.11.16
  Хубаво ги приказваш , ама кой те чува ? " Който ни слуша -- ще напълни гуша"
 • зорко
  Отговор
  2 11:07  03.11.16
  Това и бабите на село вече го знаят. Мафията с горивата печели поне пет пъти повече от това което си констатирал, велики констататоре. Дойдат избори и се почват представяне на доклади от преди 2-3 години. Нали знаеш че сега и в този момент кражбата си продължава и никой от Вас не я притеснява. О забравих от Вас депутатчетата нищо не зависи, щото не Ви е това работата....

Напиши коментар:


Публикувай