634 0

Панов ще сезира етичната комисия на ВСС за проверка по „Яневагейт”

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

Председателят на ВКС Лозан Панов поиска нова проверка по случая със записите по т. нар. случай "двете каки". Панов обяви, че ще сезира етичната комисия на Висшия съдебен съвет също да се заеме със случая.

Не е ли жалко една година след скандала прокуратурата и ВСС да не са потърсили адвокат Момчил Мондешки (участник в записите), риторично попита Панов.

Има ясни и видими следи и опити да се замита това, което се случи, каза още той. Ако тази проверка беше направена преди година от компетентните органи, то сега нямаше да сме в тази ситуация, смята Панов.

„Много се радвам, че премиерът Бойко Борисов поиска проверка и най-накрая станахме двама и това става една година след като поисках такава проверка да се направи”, каза още Лозан Панов.

Коментарът му идва след интервюто на адвокат Момчил Мондешки пред в.”Труд”, в което Мондешки признава участието си в записите от „Яневагейт”и твърди, че разговорите са били с измислени сюжети. Вчера пък премиерът Борисов заяви, че е омерзен, че адвокат Момчил Мондешки е мълчал близо година. По думите на премиерът трябва да бъде даден урок, че има неща, които могат да се проверят и след това да бъдат коментирани, а не от всяко нещо да се прави сензация.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай