837 1

ДПС поиска оттегляне на Бюджет 2017

Бившият финансов министър Петър Чобанов заяви, че той не е базиран на реални икономически данни

ДПС поиска оттегляне на Бюджет 2017
Снимка Архив БТА
Милена Трачева

ДПС поиска оттегляне на Бюджет 2017, защото не е базиран на реални икономически данни.

Според депутата от ДПС Петър Чобанов, приетият на първо четене от ресорната парламентарна комисия проект на финансовия закон за следващата година не отговаря на икономическите реалности в България, съобщи БНР.

В началото на заседанието на парламентарната бюджетна комисия бившият финансов министър в правителството на Пламен Орешарски отбеляза, че икономиката вече може да е в низходяща фаза. Затова числата трябва да бъдат коригирани, категоричен беше Чобанов.

„Бюджетът не е базиран на реалната ситуация в икономиката такава, каквато я има и затова най-разумното е, без да се бламира, без да изпадаме в различна опозиционност, да се оттегли този бюджет, да се базира на реалните числа, да се внесе и тогава да имаме нормална дискусия. До тогава нормална дискусия върху тези числа е невъзможна“, заяви Чобанов.

На изказването му настоящият министър на финансите Владислав Горанов отговори: „В рамките на шегата искам да коментирам, че Законопроектът за държавния бюджет не създава брутния продукт и не определя качеството на статистическата информация, която ни се предлага от НСИ.“

Предложението на Чобанов беше отхвърлено и работата на комисията продължи нормално.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • кроко
    Отговор
    1 20:00  03.11.16
    Тоя дупетат не беше ли преди от БСП? Дееа и политическите проститутки!

Напиши коментар:


Публикувай