1 495 2

"Алфа Рисърч": Разликата между Цачева и Радев се топи драматично

Очаква се невиждана избирателна активност на президентския вот

"Алфа Рисърч": Разликата между Цачева и Радев се топи драматично
Стефанаки Йоанис

Два дни преди изборите - разместване в числата на социолозите и драстични скокове при някои от кандидатите. Очертава се невиждана за последното десетилетие избирателна активност. Цели 69% от избирателите смятат да гласуват за държавен глава.

Това показват данните от проучване на „Алфа Рисърч”, възложено и финансирано от NOVA. То е проведено в периода 31 октомври – 2 ноември. Проучването е проведено сред 1034 пълнолетни граждани от цялата страна чрез пряко интервю по домовете на анкетираните.

Голямата интрига остават Цецка Цачева и Румен Радев, а разликата между тях се топи драматично. Прогнозният резултат показва преднина за кандидата на ГЕРБ с по-малко от 4%. На трето място засега се нарежда Красимир Каракачанов с двойно по- малък резултат.

Веселин Марешки изпреварва кандидатите на останалите парламентарно представени партии и днес би взел малко над 7% от гласовете. Прогноза, която показва сериозен ръст в доверието към бизнесмена в сравнение с резултатите през октомври.

Още по-внушителен обаче е скокът при Пламен Орешарски, след като ДПС официално го подкрепи. Ако през октомври не стигаше и процент, днес вече събира близо 7% от гласовете. Трайчо Трайков и Ивайло Калфин имат почти равен прогнозен резултат от малко над 5%. След тях се нарежда и Татяна Дончева.

Малко над 6% ще използват квадратчето „Не подкрепям никого”.

При тези данни балотажът между Цецка Цачева и Румен Радев е сигурен, категорични са социолозите от „Алфа Рисърч”.

Настоящото изследване е проведено в периода 31 октомври – 2 ноември от „Алфа Рисърч”, възложено и финансирано от NOVA. Проучването е проведено сред 1034 пълнолетни граждани от цялата страна чрез пряко интервю по домовете на анкетираните.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бате Любо
  Отговор
  1 01:43  04.11.16
  Поредната платена пропаганда....Аз като излезна и питам някой дали ще гласува от 10 човека ... 8 казват че ще задраскат "не подкрепят никого" а 2-ма....отговарят - Абе що ни занимаваш с глупости..
 • КИРО
  Отговор
  2 10:49  04.11.16
  МАРЕШКИ

Напиши коментар:


Публикувай