1 145 1

Ивайло Калфин: Ще ни сервират резултат от изборите

Ивайло Калфин: Ще ни сервират резултат от изборите
Стефанаки Йоанис

Кандидатът на АБВ Ивайло Калфин изрази опасения, че ще ни бъде посочен резултат от президентските избори. „Появява се един военен, обучаван в САЩ, маскира се като кандидат на лява партия, дясната партия си избира слаб кандидат, двамата ги пазят от дебати, за да не се види какво ще се случи. В крайна сметка ще ни бъде сервиран резултат от изборите”, обясни кандидатът на АБВ.

„На тези избори Борисов гледа да контролира евентуалната загуба, така че да не изпусне инициативата от ръцете си”, допълни той.

Той намекна, че е предвидено да се загуби, но не за да се стигне до предсрочни избори, а за да бъде сложен за държавен глава човек, който някой е пожелал. „Страх ме е, че да”, отговори Калфин на въпроса дали този някой е препоръчал на премиера да бъде избран именно ген. Румен Радев.

Калфин отчете по-скоро като плюс факта, че е бил министър в правителствата на Сергей Станишев и Бойко Борисов, и отбеляза, че е работил добре и с двамата. Той не пожела да отговори на въпроси за балотажа, преди да е минал първият тур от изборите.

Кандидатът на АБВ се обяви не за президентска република, но за повече баланс между институциите. „В момента министър-председателят контролира всички”, аргументира се той.

Калфин подчерта, че не е в сянката на Георги Първанов. Следвам принципите, а не началниците, категоричен беше той. На референдума кандидатът на АБВ възнамерява да гласува с три пъти „Да”.

Калфин коментира и проучванията, които му отреждат шестото място в надпреварата. По думите му социолозите явно трябва да бутат някои кандидати, които са посочени по-напред. Ако обаче познаят резултата, кандидатът на АБВ пое ангажимент да им се извини, стига и те да му се извинят, ако не познаят.

България

Още по темата

 • Трябва ни ново стабилно управление

  Трябва ни ново стабилно управление

  "Парламентът нито има доверието, нито възможността в него да се създаде правителство. Колкото по-бързо се мине през избори, толкова по стабилно ...
  19.11.2016
  976
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Картър
  Отговор
  1 14:02  04.11.16
  Разбира се, че не е под сянката на Гоце. И двамата са под сянката на МОСАД.)

Напиши коментар:


Публикувай