897 1

Представят на общините програма за минералните извори

Представят на общините програма за минералните извори
Анжелина Димитрова

По покана на министъра на туризма Николина Ангелкова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще представи пред туристическия бранш Националната програма за подпомагане на общините за ефективно управление на находищата на минерални води на тяхна територия. Срещата е на 5 ноември (събота) от 11 часа, в зала „Тържествена“ на Централния военен клуб в София.

Програмата има характер на финансов инструмент и ще се администрира от Националния доверителен екофонд (НДЕФ), който до 16 декември т.г. ще приема проектните предложения на местните власти. Със средства по пилотната схема ще се осигуряват безвъзмездно до 50 процента от проектите на общините. За останалата част от стойността им местните власти ще трябва да използват собствени средства или кредитен ресурс. По програмата е допустимо създаването на публично-частни партньорства между общините и бизнеса.

Пилотната схема ще бъде представена и пред общините в няколко града през следващата седмица от заместник-министъра на околната среда и водите Атанаска Николова и изпълнителния директор на НДЕФ Камелия Георгиева. Инфотурът започва от Плевен, където на 8 ноември повече подробности за схемата ще бъдат дадени от 10.30 часа в сградата на Басейнова дирекция „Дунавски район“.

На 9 ноември националната програма ще бъде представена в Пловдив, от 10.30 часа в сградата на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“. Заместник-министър Николова ще даде подробности по пилотната схема на 10 ноември в Сандански, от 14.00 часа, в  Парк хотел „Пирин“. На 11 ноември възможностите за подпомагане на общините за ефективно управление на минералните извори  ще бъдат представени от 11 часа, в сградата на Областната администрация  в Шумен.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • mediator37
    Отговор
    1 08:28  05.11.16
    С учудване узнавам, че имаме паразитна структура наречена Басейнова дирекция „Източнобеломорски район". Да не би наименованието да е останало от времето на великодушния Фюрер, който ни подари половината Балкани и околните им морета, или пък без да разберем сме получили наскоро за втори път излаз на Бяло море, което между другото само ние наричаме Бяло. В Гърция му казват и го изписват Тракийско море. А прилежащата област се нарича Тракия и Македония.

Напиши коментар:


Публикувай