1 658 1

Слави Трифонов - обичан и мразен

Deutsche Welle

Разговорът ми със Слави Трифонов прилича на аудиенция - двуметровият мъж е абсолютно наясно със силата на своето излъчване, разказва германската журналистка Андреа Беер в репортаж от София за Дойче веле. Ето нейните впечатления:

Който гостува на "Шоуто на Слави", трябва да е наясно, че го очаква истинско изпитание. Татуираният хун с голата глава обича да притиска събеседниците си до стената. Пада си по иронията и ясните думи, което му носи успех от 23 години насам, се казва в репортажа на германската журналистка Андреа Беер.

Разговорът със Слави Трифонов прилича по-скоро на аудиенция - двуметровият мъж е абсолютно наясно със силата на своето излъчване, разказва Беер по-нататък. Пред нея Слави Трифонов заявява, че е привърженик на пряката демокрация, но уверява, че той самият няма намерение да влиза в политиката.

Инициираният от него референдум отчасти поставя под въпрос политическата система на България, отбелязва Беер и обобщава целите на допитването: повече свобода, борба срещу корупцията, реформи, които да не са само на хартия - например в правосъдието.

"Пред мен стоеше следният избор: да продължа да разказвам вицове по телевизията и да давам концерти за хиляди хора - или да се възползвам от доверието им и да ги окуража да вземат своята съдба в собствените си ръце", казва Слави Трифонов пред германската журналистка.

На концерта му в центъра на София присъстват десетки хиляди млади хора, разказва по-нататък Беер и коментира: Много от тях отдавна очакват обещаните промени, а други, като 22-годишната студентка Михаела, са просто щастливи, че някой изобщо се интересува от мнението на младите.

Десетки хиляди присъстваха на митинг-концерта на Слави Трифонов

Самият Слави е вече на 50, но българската младеж го обича - факт, който би трябвало да интересува и Георги Георгиев, отбелязва по-нататък германската журналистка. Георгиев е едва 25-годишен, но вече е депутат и шеф на младежката организация на ГЕРБ. Според него референдумът е един вид лично отмъщение на Трифонов срещу политическия елит и управляващата партия ГЕРБ. „Имам предвид, че когато неговите лични амбиции не бяха задоволени, поведението му изведнъж се промени”, казва депутатът и посочва, че нерядко шоуменът се държи "цинично и дори вулгарно".

Слави Трифонов, който се хвали, че разполага с пари, слава и независимост, добре осъзнава колко провокативно е понякога поведението му, посочва германската журналистка. Пред нея шоуменът заявява, че основната му цел е да не разочарова доверието на хората. Дали ще успее - не е ясно. Но едно поне е сигурно: той уцелва тона на обществените настроения много по-точно, отколкото мнозина от феновете му, които просто не успяват да улучат верния тон на песента по време на митинг-концерта, отбелязва германската журналистка в края на репортажа си.

Андреа Беер е озаглавила репортажа си "Most hated Man".

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Борбата за власт не шоу
    Отговор
    1 16:49  04.11.16
    Иска му се, наел се е но! Уви. Народа се надява на него да ги поведе а той не е политик. Той туй хоро го не умее. А Слави се надява народа сам да стори промяната. Но народа няма лидер, нема програма за устройването на държавната система, няма ясни цели за цялостното устройство и функциониране на държавният апарат, вътрешна и външна политика. Сори биг брадър тръгнал си на концерт без ноти или на сватба без инструмент! Иначе Слави е шоу мен. Те туй е от мен! Бих застанал до него ама де го?

Напиши коментар:


Публикувай