677 2

Доволен съм, че бюджетът за отбрана е увеличен

Основна грижа ще остане личният състав, заяви Ненчев

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

Доволен съм, че бюджетът ни за отбрана е увеличен и то не с малко, в тази тежка ситуация. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев, който посети днес, 4 ноември, военни формирования от гарнизон Плевен.

„Основна грижа ще остане личният състав и търсенето на възможности за увеличение на заплатите на българските военнослужещи“, допълни Николай Ненчев. Във военно формирование 22 160 – Единен център за начална подготовка министърът на отбраната Николай Ненчев се запозна с условията, в които живеят, учат и се подготвят военнослужещи за Българската армия и български граждани за доброволния резерв. „Радвам се, че има повишен интерес към военната служба“, отбеляза министърът на отбраната.

Командирът на военно формирование 22 160 полковник Николай Бешев запозна министъра на отбраната с целите и задачите на формированието, както и с текущата подготовка на военнослужещи, която се провежда в него.

Пред присъстващите беше демонстрирано занятие по строева подготовка. Известният наш състезател по спортна гимнастика Йордан Йовчев, сега цивилен служител в Центъра за елитен спорт към Съвместното командване на силите, проведе открита тренировка с военнослужещи.

По-късно Николай Ненчев посети военно формирование 52 090 – Долна Митрополия. Временно изпълняващият длъжността командир на военното формирование подполковник Ангел Николов изнесе брифинг за целите, задачите и структурата на авиационната група.

„Има добро осигуряване с летателна техника, а интензивната летателна подготовка, която се провежда, дава по-голяма увереност при изпълнението на задачите“, отбеляза той. Подчертано беше доброто сътрудничество и координация с Военновъздушните сили и с Националния военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново.

Заедно с полковник Ивайло Ангелов, заместник-началник на университета по ВВС, и полковник доц. д-р Марин Маринов, декан на факултет „Авиационен“, министърът на отбраната присъства на летателен ден, в който се провеждат регулярни полети.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Щирилиц
  Отговор
  1 16:57  04.11.16
  Как се е ухилил ники мокета, че са му увеличили бюджета.След като купи руски двигатели от Полша, сега сигурно ще купува калашници от Китай.
 • Картър
  Отговор
  2 18:53  04.11.16
  Хили се защото ще има за битпазар на ф16, а те си вървят с комисионна 5%. Смятайте! Ако искате това недоразумение да си иде, гласувайте. И не забравяйте да попитате избирателната комисия дали са и доставили чувалите, те си знаят за какво става дума...

Напиши коментар:


Публикувай