823 5

Дойде редът на всички нас да покажем каква е държавата

Дойде редът на всички нас да покажем каква е държавата
Калина Петрова

Народният вот е най-мощното оръжие за задаване посоката на развитие на страната. Дойде редът на всички нас да покажем каква е държавата, в която искаме да живеем ние, децата и внуците ни. Това заявява държавният глава Росен Плевнелиев в традиционното си обръщение преди деня за размисъл на изборите за президент и вицепрезидент и национален референдум, които ще се произведат на 6 ноември. Обръщението ще бъде излъчено по Българската национална телевизия и Българското национално радио от 20.00 ч. тази вечер.

„Европа и светът преживяват един от най-тежките си периоди от седемдесет години насам. Нагледахме се на месии и популисти в нашата история. Те винаги идват в тежки времена, експлоатират страховете на хората и никога не са довели, който и да е проблем до трайно решение. Нека гласуваме разумно, да подкрепим устойчивите решения, да дадем път на ценностите и морала, на демокрацията, на мира и свободата“, призовава президентът в обръщението си.

Държавният глава ще се обърне с призив за придържане към ценностите, които стоят в основата на демократичното общество. „Никой не бива да подценява мъдростта на българския народ. Когато застанем пред урните, нека подкрепим ценностите и реалистичния подход, даващ решения по пътя на осъществяване на националния идеал“, казва президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава изразява увереност, че и при тези избори българският народ ще покаже, че освен качествата на един или друг кандидат, ценностният избор на България, като част от ЕС и НАТО, е съзнателен, „така както безалтернативни са мирът, свободата и демокрацията“.

„Призовавам политическите партии и всички участници в предстоящите избори да уважат правото на суверена да направи своя избор свободно и независимо. Нека не натоварваме деня за размисъл с опити за манипулация и нерегламентирано привличане на гласове. Познаваме този подход от близкото минало, но всеки трябва да се е убедил, че подобен успех е измамен, а пораженията които нанася на политическата система и на гражданското общество са несравнимо по-тежки. Нека всички да уважим народа си, да повярваме в неговата мъдрост и да приемем решението му такова, каквото е“, призовава още президентът Росен Плевнелиев в обръщението си към народа.

София / България


Още по темата

 • Изборният ден започна без инциденти

  Изборният ден започна без инциденти

  Без инциденти започна изборният ден, информира МВР. В София и в страната до момента не са подавани сигнали за изборни нарушения. Не са ...
  6.11.2016
  605
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патето Яки
  Отговор
  1 15:18  04.11.16
  пред урните - каза хан Роско
 • СЛОВОБЛУДНИЦИ
  Отговор
  2 15:56  04.11.16
  Народната посока за развитие на страната не съвпада посоката на псевдо държавните управници! Тогава защо ще ви избираме? Нагледал си се на ПОПУЛИСТИ ами що не питаш баба Гуна, на какво дередже са докарани тя и нейните съселяни и те да ти кажат дали не само са се нагледали на ПОПУЛИСТИ ами в чудо са се видели от такива маскари и ДУШМАНИ народни? За какви устойчи решения искате народната подкрепа, за какъв морал ми блещиш, за каква демокрация ми говориш, когато такава въобще днес я НЯМА. Това за което цвилиш като катър бесен е ФАШИЗЪМ които ние сами чрез гласуване да узаконим. фАЛИЗЪМА е система когато олигарсите, корпорациите, банките и едрия капитал управлява правителството и държавата. А бай Ганьо : - "ай с...р бе дрипльо, теб кой те бута че се клатиш"! Демокрацията мили ми лавандулчо е избор на народни предаставители от НАРОДА да са в служба, да са отчетни и отговорни пред своите избиратели. И оценката за тяхната работа да се прави от избирателният им район. Народа да решава да бъде или да не бъде държавник в зависимост от неговата работа, съвест, отговорност към защитата интересите на избирателите! А туй дето ти цвилиш е ПОЛИТИЧЕСКО ПОРНО! Без мен!
 • ХаХо
  Отговор
  3 17:20  04.11.16
  Това куче трябва да си плати заради предателството на народ и държава!
 • Бърдак
  Отговор
  4 17:26  04.11.16
  С управници -сводници,държавата е публичен дом.Цял свят го знае.Продават ни за стотинки..
 • Картър
  Отговор
  5 18:44  04.11.16
  Това обръщение към костинбротската печатница ли е? Велики лидери ни избра тази печатница. Примерно Роско пак е говорил на Запад да воюваме с Русия... Не знам колко му плащат за тези приказки, но съм сигурен, че няма да види добро от такива пари!

Напиши коментар:


Публикувай