550 0

Плащаме в нета таксата за градина

Анжелина Димитрова

От догодина таксите за детска градина и ясла в столицата ще се плащат и онлайн. Освен това всички налози ще могат да се плащат през интернет и с европейски банкови карти. 495, 685 млн. лева са приходите на Столична община към края на октомври, което е с 40,648 млн. лв. повече спрямо същия период на миналата година, съобщи зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов, пише "Монитор".

Той обясни, че по-повечето пари са заради по-добрата събираемост на налозите. Така от имуществените данъци в бюджета са влезли общо 227, 926 млн. лв., което е 12,8 млн. лв. повече, в сравнение със същия период на миналата година. От данък сгради приходите са 83,2 млн. лв., а от този за възмездно придобиване на недвижимо имущество - 74,5 млн. лв, което е с 12,8 млн. повече от м.г.

Постъпленията от данъка върху превозните средства за първите десет месеца са 66,8 млн. лв., което е с 3,2 млн. лв. повече от м.г. „Може да се отбележи и ефектът от свързването на информационните системи на КАТ с тези на районните общини. Сега щом си купиш кола и я регистрираш в КАТ, този факт веднага се отразява в информационните масиви на общината, където трябва да си платиш данъка за автомобила. 3 млн. лв. повече са влезли в хазната на София само от смяна на собствеността върху автомобили в столицата. По този начин са облекчени и тези, които са продали колата си, защото данъкът за нея вече няма да се води на тяхно име“, обясни финансист №1 на общината.

България


Напиши коментар:


Публикувай