724 3

Румен Петков: Много особена кампания

АБВ настоява за оставка и извънредни парламентарни избори

Милена Богданова

Като „много особена” окачествени предизборната кампания Румен Петков – заместник-председател на партия АБВ. „Това беше кампания, при която социолозите зададоха тона. Предварително беше предпоставен един изборен резултат. Не се състоя политически дебат. Двама от кандидатите се държаха като булката беглец”, допълни Петков, пред bTV.

Относно балотажа, той заяви, че ще бъде „попитана партията”. Ще направим вътрешнопартиен референдум, с който ще питаме как те виждат своето участие във втория тур. Никой от ръководството не обсъжда кандидатурата на ГЕРБ. Мисля, че здравият подход е да попитаме симпатизантите си”, уточни той.

Относно оставката на премиерът Борисов, Петков заяви: „Здравата морална позиция е министър-председателят да подаде оставка, защото това практически е един такъв резултат означава срив на доверието на мандатоносителя”.

Пред Нова телевизия Петков заяви, че партията му настоява за оставка и извънредни парламентарни избори.

„Очевидно е, че мандатоносителят е много далеч от общественото доверие, което трябва да има зад себе си, за да провежда тежки и солидни реформи”, заяви той. „От АБВ предупреждавахме за провала в редица политически сектори. Когато напуснахме правителството, много ясно обяснихме защо. Тези провали няма как да останат незабелязани от обществото”.

Според него дори и да се обърне вотът и Цецка Цачева да поведе, от АБВ ще продължат да искат оставка на Кабинета.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лако
  Отговор
  1 20:42  06.11.16
  Че АБВ СЕ РАЗПАДНА ! КАКВИ СИМПАТИЗАНТИ И КАКВА ПАРТИЯ ?? ДОЙДЕ ВРЕМЕ ГОЦЕ , РУМЕН ПЕТКОВ И. КАЛФИН ДА СЕ ПРАЖДОСВАТ ! ПЪРВАНОВ АКО Е УМЕН БЪРЗО ТРЯБВА ДА ЗАКРИЕ АБВ ИЛИ ДА ПОСТАВИ НЯКОЯ ДЕВОЙКА ИЛИ МЛАДЕЖ НАЧЕЛО И ДА МАХНЕ СТАРИТЕ БРАНТИИ
 • кроко
  Отговор
  2 21:02  06.11.16
  Руменчо, от две десетилетия насам, управлението в България е „много особено” и всички, вкл. и АБВ, имате заслуги за особеностите! Да ви е честито!
 • ккк
  Отговор
  3 21:37  06.11.16
  главундера гледа да се измъкне като пръдня ама той и без това си е л..но . сготви няколко бели като за последно ,дава път на друга партия и гледа сеир.после се връща като цар освободител,това е тъпият сценарий на тъпака .дано този път не му се получи.......

Напиши коментар:


Публикувай