620 0

МВР: Спокоен изборен ден в Благоевград, Шумен и Видин

Изборните материали се транспортират с полицейска охрана към ЦИК

Милена Трачева

Приключи подаването на изборните гласове във всички секционни избирателни комисии на територията на областите Благоевград, Видин и Шумен.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Благоевград са издали 45 удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

От ОДМВР - Благоевград е създадена организация за охрана на бюлетините по време на транспортирането им от СИК в региона до окончателното им предаване до ЦИК в гр. София.

Изборният ден в региона на Видин също приключи спокойно.

ОДМВР — Видин съобщи, че към 20:30 часа всички избирателни секции в региона са приключили работа. Служителките на сектор „Български документи за самоличност” в ОДМВР — Видин са издали само две удостоверения за гласуване. 

За всички автомобили, транспортиращи изборни книжа, ОДМВР — Видин е осигурено полицейска охрана до предаването на материалите от СИК в РИК.

В региона на Шумен всички избирателни секции са приключили работа към 20:00 часа.

Служители на сектор „Български документи за самоличност“ в областната дирекция са издали 10 удостоверения на български граждани, с които да упражнят правото си на глас.

От началото на изборния ден до 22:00 часа днес, служителите на дирекция "Български документи за самоличност" в цялата страна са издали общо 564 удостоверения на граждани, пожелали да упражнят правото си на глас.

България


Напиши коментар:


Публикувай