2 326 8

Да те надхитри КАТ: Пловдивчанин плати глоба два пъти

Атанас Мандажиев се принудил да внесе повторно 80 лв., за да не го размотават по банките

Венцислав Михайлов

Пловдивчанин плати на два пъти глобата си към КАТ, за да си извади нова книжка. Катаджии написали акт на Атанас Мандажиев през 2014 г., защото си забравил документите. Не му го връчили на място заради липсата на лична карта или шофьорска книжка, съобщава в. „Марица“.

Трябваше да отида в КАТ и да си получа екземпляра, но аз не го направих. Затова са ми го донесли у дома през март 2015-а. Приела го е баба ми, тъй като съм бил на работа в това време, разказва пловдивчанинът.

Още в началото на април - на 9-и, Мандажиев внесъл дължимите 80 лева по сметката на ГД Охранителна полиция. Направил го по банков път, за да плати по-ниска такса превод.

В края на миналата седмица мъжът отишъл в КАТ, за да си смени книжката и с изненада разбрал, че в масивите на катаджиите актът отпреди 2 години продължава да се води неплатен. Нещо повече - според служителка там документът дори не му бил връчен.

Впоследствие все пак установиха, че съм го получил. От парите обаче нямаше и следа. Опитаха се да прехвърлят топката на моята банка, че не ги е превела или пък че се опитвам да се измъкна и да не плащам. Препоръчаха ми щом имам възражения, да не подавам документи за нова книжка, разказва Атанас. Той обаче нямал полезен ход, защото срокът на шофьорските му документи изтичал и не можел да чака. Така се стигнало до ситуацията, в която за да ги поднови, да внесе 80 лева за втори път. За разлика от първия този път служителите отчели транзакцията като успешна.

Веднага след това отишъл до банката си и поискал да му изкарат документ за превода от 9 април 2015 г.

Така в момента имам два документа за един и същи акт и едно и също наказателно постановление за една и съща сума от две банки. Вероятно служителите в КАТ са си помислили, че няма да мога да докажа първия превод, коментира Атанас Мандажиев.

Сега на пловдивчанина му предстои поредната сага. Той е твърдо решен да си търси правата и да получи надвнесените пари обратно.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 5566
  Отговор
  1 21:23  07.11.16
  Няма да си ги вземе. Не и в България.Това е умишлен тормоз,така ги учат още в школите. Комунизъм в действие.Елата да видите във Варна е още по страшно. Не можеш даже да говориш с никого,само раздават команди и се карат и ти се мръщят/по лошо от казарма/

  Коментиран от #4

 • щерю
  Отговор
  2 22:41  07.11.16
  И аз тъй отивам в кат варна - няма ми я глобата 100лв. платена преди две години, вика -Ми нямам я в системата трябва да си я донесеш бележката и тъй,добре че си ги пазя...бюрокрация майка
 • Патето Яки
  Отговор
  3 22:44  07.11.16
  Нама лошо, така ще бъде два пъти по дисциплиниран водач. Ако счита че се е минал да направи още едно нарушение и без това си е предплатил.
 • Патето Яки
  Отговор
  4 22:52  07.11.16

  До коментар #1 от "5566":

  Не плашете децата с комунистите, полицията я деполитизираха през 1991г това си е обикновен български феномен.

 • Боци
  Отговор
  5 22:59  07.11.16
  Варна е друга губерния. Там закони и Конституция се четат като наредба от ТИМ-аджия. Нищо общо с планетата-майка.

  Коментиран от #7

 • вефа
  Отговор
  6 23:33  07.11.16
  Въобще не е единствения. На мен ми бяха писали акт за 50 лв. Платих го още на следващия ден. След години, когато ми откраднаха документите ( заедно с платежното от акта в портфейла ми ) и се наложи да си вадя наново книжката, се оказа, че акта се води неплатен. Съответно отговора на твърдението ми, че е платен, беше да покажа доказателство. Те явно си прибират някви пари като пичове, и се надяват хората да не си ги пазят или да са на зор като тои човек. После ако покажеш платежно вписват ги, ама кво от тва...нио не губят и само крадат.
 • Костадин
  Отговор
  7 08:30  08.11.16

  До коментар #5 от "Боци":

  Полицията като цяло няма нищо общо с планетата майка. Да си нямаш работа с тях. Навсякъде в България е едно и също!
 • кой
  Отговор
  8 12:03  08.11.16
  Катастрофа , не по моя вина . Обаждам се на 112 за КАТ . Идват и ми казват , че е трябвало да си разменим протоколи без да ги викаме . Излиза ми наплатена глоба на компютъра и ми заявяват , че трябва да ми вземат книжката !!! Опитвам се да обясня , че нямам неплатени глоби , а дори да имам е глоба , но не и лишаване от правоуправление . След много разправии ми правят голям жест и не ми взимат книжката !!! На другият ден вместо на работа отивам в КАТ за справка . След 4 часово чакане с платежни отпреди 2-3 години за глоби , се оказва , че нямам неплатени глоби , а системата не ги е изчистила .

Напиши коментар:


Публикувай