840 0

Оранжев код за 17 области на България

Силен вятър и дъжд с гръмотевици

Анатоли Стайков

На 8 ноември времето ще бъде облачно, с валежи от дъжд, главно в Северозападна България, където на места количествата ще са значителни. Там ще е и по-хладно с минимални температури 8 - 10 градуса, докато в останалата част от страната ще са между 11 и 16 градуса.

През деня южният вятър ще се усили, ще бъде силен и бурен. На много места в страната ще има превалявания от дъжд, по-обилни в Югозападна България. На места ще има и гръмотевична дейност. Ще се задържи топло, с максимални температури между 21 и 26 градуса.

В северозападните райони вятърът ще е от запад и там максималните ще са по-ниски - около 12-13 градуса. Валежите ще продължат и през нощта срещу сряда, а вятърът в повечето райони ще отслабне.

През страната ще премине циклон и налягането през деня значително ще се понижи.

Над планините времето ще е екстремно. Вятърът ще е бурен, по върховете и ураганен от югозапад, вечерта ще отслабне. На много места ще вали дъжд, интензивен в масивите от Югозападна България. На места ще има и гръмотевична дейност. Ще топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 17 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна вечерта. През нощта срещу сряда ще започне да вали дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 22 - 24 градуса. Температурата на морската вода е 13 - 14 градуса. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала.

България


Напиши коментар:


Публикувай