12 351 0

АПИ: Ремонт на Марашки проход

АПИ: Ремонт на Марашки проход
Стефанаки Йоанис

От 8 ноември, до 30 ноември в участъка през Марашки проход по път I-7 Петолъчката – Мокрен (от км 227+546 до км 232+589) през светлата част на денонощието ще се извършва монтаж на кабел от „ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД. Движението в участъка ще е в една лента двупосочно, предупреждават от пресцентъра на АПИ.

Необходимо е шофьорите карат внимателно, като следват стриктно поставените пътни знаци и въведеното ограничение на скоростта до 50 км/ч.

АМ „Тракия“: област Пловдив: Поради ремонт на надлез на път II–56 Пловдив - Раковски, който преминава над АМ „Тракия“ при км 133 движението се осъществява двупосочно в платното в посока София.

Затварят се пътна връзка Бургас-Пловдив и пътна връзка Раковски-Бургас. За направлението от Бургас за Пловдив се препоръчва обход през пътен възел на км 153 или през пътен възел Запад на км 119. Движението по надлеза при км 89 на път II-56 се осъществява двупосочно в платното в посока Пловдив. Затварят се пътна връзка Бургас-Пловдив и пътна връзка Раковски-Бургас.

До 30.11.2016 г. Движението от км 126+150 до км 127+100 се осъществява двупосочно в платното в посока Бургас, като са осигурени вливанията и отливанията на останалите връзки на пътния възел „Пловдив-Север“. Пътен възел „Север“ е при пресичането на автомагистралата с второкласния път II-64 Карлово-Пловдив

Ограничено е движението по пътните връзки София-Карлово и Пловдив-София. Движението по АМ „Тракия“ е в активната и изпреварващата лента.

Движението по път ІІ-64 Карлово - Пловдив от км 49+280 до км 49+900 /в района на пътния възел/ се осъществява двупосочно в платното за Пловдив.

За преминаващите по пътен възел „Север“ по направлението от София за Карлово движението се пренасочва към Пловдив по път ІІ-64 Карлово-Пловдив, където трябва да се обърне посоката и да се продължи към Карлово.

За преминаващите по пътен възел „Север“ по направлението от Пловдив за София движението се пренасочва през с. Труд, на ляво през ж.п. прелеза, наляво при с. Строево за път II-64 Карлово-Пловдив и по АМ "Тракия" за София. За преминаващите по пътен възел „Север“ по направлението от Бургас за Пловдив е осигурен проход за пътната връзка след съоръжението. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

АМ „Хемус“: област София: до 23.12.2016 г. се ограничава движението в дясната тръба на тунел „Витиня“ в посока Варна, поради ремонт. Обходен маршрут за камионите над 10 тона в посока Варна-София е по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала „Хемус“. Включването в магистралата в посока София, пътувайки по път I-1 е при 29-ти километър. Срок Движението на автомобили до 10 т се извършва двупосочно в лявата тръба в посока София. Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 от км 215+000 до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“; при км 25+600 /м. Боруна/ посока Варна, във връзка със свличане на земни маси от откосите на съществуващо свлачище е ограничено движението в аварийната лента, а трафикътсе осъществява в активната и изпреварващата ленти до 30.11.2016 г; ограничено е движение в платното и тръбата в посока Варна на тунел „Ечемишка“, поради ремонтно-възстановителни работи. Движението се извършва двупосочно в платното в посока София до 10.01.2017 г.; на км 8+410 и км 8+910 /п. в. Яна/ са отворени прозорци в мантинелата във връзка с въведена временна организация на движението. До 30.11.2016 г. е затворена за движение част от изпреварващата лента на платнoто за Варна, като е сигнализирано с пътни знаци.

АМ „Струма“: няма.

АМ „Марица“: няма.

АМ „Черно море“: няма.

АМ „Люлин“: област София: ограничава се движението в дясната активна лента на лявата тръба посока София, поради превантивен ремонт в тунел 1 /Мало Бучино/ до 15.11.2016 г.

Повече подробности ТУК.

България

Напиши коментар:


Публикувай