1 683 1

Близо 4% разлика между Румен Радев и Цецка Цачева

Активността на президентските избори е била 55,49%

Близо 4% разлика между Румен Радев и Цецка Цачева
Стефанаки Йоанис

25,52% от гласовете на първия тур на изборите печели подкрепеният от БСП кандидат Румен Радев, а основният му опонент – кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева – 21,93%. Това показват обобщените данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) при 99,35% обработени протоколи на секционните избирателни комисии.

15,01% печели кандидатът на Обединените патриоти Красимир Каракачанов, а 11,23% – Веселин Марешки.

Цецка Цачева спечели в четири области, Пламен Орешарски – в три, Веселин Марешки – в една, а в останалите победител беше Румен Радев.

Според последните данни активността на президентските избори е била 55,49%.

Особено важен е обаче въпросът за избирателната активността в референдума, тъй като от нея зависи дали отговорите на трите въпроса – за въвеждането на мажоритарна избирателна система, за задължителното гласуване и за намаляването на субсидията на партиите – ще са задължителни за депутатите или народните представители ще трябва само да обсъдят тези резултати.

Според последните актуални данни – при 99,37% обработени протоколи, около 38 хил. гласа не стигат, за да придобие референдумът задължителна сила.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 09:16  08.11.16
    Защо не направят и повторно гласуване за референдума заедно с белотажа? Защото ги е страх от 100% гласуване. Народа чак сега разбра, каква сила може да има един референдум.

Напиши коментар:


Публикувай