8 Ноември, 2016 08:49 2 292 41

Цачева: Зад Румен Радев прозира и ДПС

  • цецка цачева-
  • герб-
  • избори-
  • президент

Готова съм да инициирам промени в Конституцията, заяви кандидатът за президент на ГЕРБ

Цачева: Зад Румен Радев прозира и ДПС - 1

„Имам информация, че още на първи тур има преливане на гласове към Румен Радев от хората, които застават зад Пламен Орешарски”, заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

"Зад Румен Радев прозира и Пламен Орешарски. Никакво съмнение нямам, че двете политически сили стоят заедно и играят в една плоскост", каза още тя. „Зад Румен Радев е БСП, а от нощта на изборите официално е ДПС”, коментира още тя.

„Аз съм готова като президент да внеса законопроект за изменение на Конституцията в частта за съдебната власт. Например, намаляване на квотата на парламента във Висшия съдебен съвет. Като президент ще имам достатъчно правомощия отново да поставя този въпрос”, каза още Цачева.

Реформаторите вече заявиха подкрепата си за кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ на втори тур. "Днес вероятно ще се видя с Трайчо Трайков, "Обединени земеделци" също са поискали среща с мен", съобщи Цачева.

"Изоставаме заради популизма. Едно говорене, което може да си позволи само човек, който знае, че няма да е президент. От щаба ме критикуваха, че съм се затворила само в компетенциите на държавния глава. Но няма как да е друго. Защото няма как да обещая, че пенсията ще стане 300 лева, когато на границата дойде семейство, ще срещне отпор с жива сила", допълни тя. "Ако е загуба, когато говориш истината, значи сме загубили. Имаше много манипулации. Идваха възрастни хора, които говореха, че ще ги глобят, ще ни спрат пенсиите. Лидерът Нинова говореше, че ще има манипулации, а защо сега не дойде и да каже, че всичко бе перфектно", каза още Цецка Цачева.

Вторият упрек на щаба към нея бил, че води прекалено толерантна кампания, за разлика от останалите. "Има преливане на гласове от ДПС към Радев. Но той не трябва да забравя БСП тръгна с Орешарски и го изостави. И сега е в друга партия", каза още Цачева. Тя обеща да внесе веднага промени в конституцията и отново ще постави този въпрос. "Изборът на 13-и е на ценности. Нищо друго. За да се оправят пенсиите, трябва да има икономика тук. Нищо друго", допълни тя. "Заради активните хора влязох в изборите. Исках състезание, получи се битка. Ще я водя заради тях", допълни тя. "В неговата риторика има думи за преразглеждане на членството на НАТО, на ЕС. Ако каузата на живота ти е да модернизираш армията, защо се пенсионираш точно като стартира?", попита Цацева. През 2013 г. Стефан Данаилов признал, че имал среща с Румен Радев в момента, когато трябва да е деполитизиран. "Аз съм човек, който помни прехода. Няма друг лидер, освен Бойко Борисов, който да носи така отговорността към държавата. След като хората не ни признават, нека си изберат отново Орешарски и да се върнем към разбитата банкова система, към спрените еврофондове", каза още Цачева.  

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куче на каишка

    0 1 Отговор
    Цачева, вземи се погледни в огледалото и ако имаш малко акъл в главата, ще разбереш защо губиш! Една от най-нелицепрлиятните и послушни личности си!

    Коментиран от #30

  • 2 Деймос

    0 1 Отговор
    Така ли ? :)) ГЕРБ остана само с Пеевски ? Е ,все е нещо ...КТБ , Виваком ......и какво ли още не !
  • 3 Чичу Ади

    0 1 Отговор
    Не търси под вола теле, а обясни на хората защо герберите гласуваха за другите кандидати. Който си иска, ще гласува за Радев. Мразя комунистите, но на балотажа отивам и пускам глас срещу теб! На Борисов трябва да му стане ясно, че посочването на магарета минава само в двора в Банкя. Освен да се помилват затворници убийци, други правомощия няма нашия "глава". Защо нямаше и 7-ми въпрос към референдума: искате ли да се закрие президентството и да се спестят 10 милиона лева разходи годишно?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 кроко

    0 0 Отговор
    Я не се правете на света вода ненапита - първия ви мандат да не би да не делихте с ДПС баничката; и втория път дойдохте навласт с помощта на ДПС, когато си оттеглиха подкрепата за Орешарски и пак имате в парламента тяхната подкреп; а сега имате подкрепата и на гаДОСТ!

    Много жалка и изтъркана вие реториката - няма с какво да се похвалите и не ви остава нищо друго, освен да дрънкате заплахи какво щяло да стане ако паднете от власт! Ами паднете, пък да видим - ако следващите са поне малко честни, би трябвало да ви вкарат по затворите, ама гарван гарвану око не вади, та ще видим.
  • 7 ром с БМВ

    0 0 Отговор
    Дааааа, те гласовете от Турция за кого бяха? Я, да направим справка! В този сайт вече публикуваха резултат 24%+ от турците са гласували за Вас и 6% за Радев!
    Много отчаяно изказване г-жо Цачева, позорно е да си бършете некадърността по този начин, когато на всички ни станаясно, че турците и ромите са ваш електорат по определение в графа "етнос"!
    БСП и ДПС винаги са дупе и гащи, но странно защо са, толкова активни във ваша подкрепа...
  • 8 Бай хой

    0 0 Отговор
    не стаа. Та и говори за дпс, като пеевски, е по - добре от всякога сега
  • 9 Киро

    0 0 Отговор
    А зад тебе направо се вижда ДОСТ!

    Още по-зле!

    Аман от наглеци!

    Айде да подавате оставка вече и да свикваме Велико НС, да се променя изборната система с мажоритарна, че ни писнахте вече всички хрантутници там!
  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    Премиера иска да изгуби изборите,затова те избра
    тебе.

    Коментиран от #18

  • 11 есхач

    0 0 Отговор
    Не знам но според извадките повече турци и цигани са гласували за теб а не за Радев. Както казва дядо ми то Боко и магаре да беше изкарал пак толкова щеше да вземел Все пак по-глупавите разбират от тези животни нали Травестита раздели нацията на глупави и умни пък сега иска да обединява. Май се разочарова ,че повече излязоха умните, а не глупавите. Да видим как ще гласува в парламента за референдума, тогава ще си проличи какво е отношението й към народа-дали го счита за човешко същество или за говедо
  • 12 стратосфера

    0 0 Отговор
    Не ми се вярва това да е най-доброто от ГЕРБ....Потресаваща и визия и риторика.
  • 13 ГНУС

    0 0 Отговор
    И статистиката показва колко повече турци и цигани са дали купен вот за това природно недоразумение.
  • 14 Шефьор

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Имам информация, че още на първи тур има преливане на гласове към Румен Радев от хората, които застават зад Пламен Орешарски”, заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.
    тая е и врачка-екстрасенс. Ами ако пипне Румен Радев на дебата за ръката, ще му види и ДНК-то. Е, това е "нашия човек", от Драгана, влязла без изпит да учи право, щото е верна на партията.
    Много е готина, и от къде я има тая информация? Сигур от Боко. Кефат ма ти я, като м.....л зимно слънце.
  • 15 Ник

    0 0 Отговор
    А зад Цачева стои Ердоган! - Това са фактите!
    Какво каза статистиката?
    Цачева печели второто място с 3 града от България и гласовете от ТУРЦИЯ!
    Защо никой не коментира, че Цачева е подкрепена от ЕРДОГАН!
    Чии са гласовете от Турция?
    - На ли разбирате че утре Ердоган ще поиска нещо в замяна от Борисов за това, че му е спасил задника!
  • 16 данъкоплатеца

    0 0 Отговор
    Избора е труден, това е факт, да избираш между доказани бандити е трудно, когато не си бандит и имаш някакви морални ценности, но е ФАКТ, че едните бандити са с ЕС, другите с Русия!
    Това е избора драги господа, ЕС или Русия!
    Ако изберем Русия, ДПС и Пеевски ще получат нов бууст, със сигурност!
    Избора е ВАШ!

    Коментиран от #27, #28

  • 17 Бау

    0 0 Отговор
    А зад вас прозира дост....

    Коментиран от #20

  • 18 данъкоплатеца

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Прав си, кандидатурата на Цачева беше възможно най-лошата, като кандидат е символ на отрицанието, само визията те кара да гласуваш с НЕ, подсъзнателно.
    За съжаление гласовете с ДА са пуснати само поради русофилските настроения на Радев.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 данъкоплатеца

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бау":

    А ДПС-то да не би да не прозира зад БСП??????
    Забравихте Тройната коалиция!
    Избора на Радев реанимира автоматично вечната дружба между ДПС и БСП, зад тях стои Путин, ако сте обърнали внимание.

    Коментиран от #22

  • 21 Иван

    0 0 Отговор
    Ауу, комунистическите тролове тук са като гъби след дъжд :)
  • 22 Patriot

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "данъкоплатеца":

    Но пък избора на ГЕРБ означава вечна дружба с Ердоган!
    Както споменаха някои статистиката говори! Цачева има 22% с 100% подкрепа от Турция! - Три града и Турция! Това е статистиката! Числата Говорят!

    Коментиран от #23

  • 23 данъкоплатеца

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Patriot":

    Дружбата с Ердоган е напълно в реда на нещата, не мога да разбера, какво ви бърка?
    България е в НАТО и е нормално да сме партьнори с Турция! Дори и Путин сега е партньор с Ердоган и в това няма нищо лошо, просто БИЗНЕС!
    ПО ВАЖНОТО е да сме и партьнори с ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ и НАТО, най-важното е да вървим заедно със страните от Западна Европа, а Ердоган е зает с неговите си дела и повярвай ми, няма да изкара още много дълго, пак ще се опитат да го свалят!
    За разлика от Ердоган, ДПС-то е тук в България и работи против българските интереси и прокарва чужди, не турски, а руски.
    Веднъж за винаги трябва да решм с кой сме, със Запада или с Русия.
    С Мерцедеса или с Москвича, с немските супермаркети или с Корекомите, искаме ли да имаме работа или искаме да сме русофили, искаме ли европейски доходи или искаме руски (изключвам Москва).
  • 24 ексклузивно

    0 0 Отговор
    ЦЕЦЕ, ГАДЖЕ, ИСКАМ ДА ТЕ ЛЮБЯ СТРАСТНО И БЕЗ ЗАДРЪЖКИ.
  • 25 apostol

    0 0 Отговор
    тази обаче е е.аси пукала. самата тя хал хабер си няма защо е в играта и защо изобщо се излага.
  • 26 Тодоров

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Имам информация, че още на първи тур има преливане на гласове към Румен Радев от хората, които застават зад Пламен Орешарски”, заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.
    Г-жо Цачева, това не е ИНФОРМАЦИЯ. Това е нормално мислене на хора от електората на ДПС. Както и нормално мислещи и подкрепящи ГЕРБ хора преляха гласовете си към Каракачанов и Марешки. Но за това преливане сте си виновни ВИЕ - ГЕРБ и суверена Бойко Борисов. Излишно е да питате "кой ми с.а в гащите". Последната година ГЕРБ се о...хте тотално: низ от провали и гафове както във национален, така и в международен план. И от цялата тази политика - все по-обедняваща и зависима от външни фактори БЪЛГАРСКА НАЦИЯ.
  • 27 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "данъкоплатеца":

    Бъркаш нещо!
    Пеевски работи с Борисов. Ако все пак следиш действията им трябва вече да си го разбрал!
    Какво показа информацията?
    - Кои фирми печелят по- голямата част от обществените поръчки за пътища за последните години?
    Отговорът е Фирмите на Пеевски и Валентин Златев!! Ти мислиш ли, че Обществените поръчки не минават през погледа на Борисов? Да не говорим, че след като се раздуха преди няколко месеца скандала именно поради тази причина, Борисов излезе да обяснява как не трябва да се занимаваме с тази информация! На ли уж се мразят! - Защо не уволни министъра на Транспорта и Регионалното развитие? - Защо не предизвика проверка по случая? Той излезе да го защити казвайки не се занимавайте с него!
    Сега е същото! Пеевски направи няколко нови фирми и продължава да печели обществени поръчки! - Мислиш че това не е договорено с Винету?
    Трябва да си много наивен за да вярваш в подобна теза!

    Коментиран от #31

  • 28 Да го тура на Катъра

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "данъкоплатеца":

    Ш алооо, я виж новата статия във Факти! Германците правят завод на Мерцедес в покрайнините на Москва!
    Те с ЕС ли са или с Русия?
    Северен Поток 2 какво е? - Придържане към санкциите или привързаност към Руснаците?
    Ти от къде падаш бе? - Звучиш ми като Къдравата Сю

    Коментиран от #32

  • 29 Картър

    0 0 Отговор
    Много точно сте забелязали, че зад Цачева прозира ислямисткото чудовище Реджо и ние много ясно и твърдо трябва да я отсвирим на балотажа с ЧЕРВЕН КАРТОН!
  • 30 Мършата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "куче на каишка":

    Иди в северната част на Корея и го напиши тва на някъв форум там за Ким че мин пун или там къв то е, та да видиш после какво е нелицеприятност..... Имате свобода, демокрация имате най-хубавия преимиер Бойко Борисов!!! Абе за кво хленчите???

    Коментиран от #37

  • 31 данъкоплатеца

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ник":

    Ники, бате, айде на бас, че, като дойдат пак Батко и Братко, пак ще печели Пеевски, искаш ли да се обзаложим?

    Коментиран от #36, #38

  • 32 данъкоплатеца

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Да го тура на Катъра":

    Кажи бе? Ти за германец ли се мислиш, германците могат да строят, където си поискат и германците не са С ЕС, ГЕРМАНЦИТЕ СА ЕС!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #39

  • 33 Бай хой

    0 0 Отговор
    Цаца що лъжеш лво ще праеиш на путенлиев не му стигнаха годините да го направи че ти да го правиш ли, тоя народ не е глупав да гласува вече за лъжи и крадци
  • 34 неутрален

    0 0 Отговор
    Цачева, Цачева, много си нагла. Кого искаш да заблуждаваш, щела да променя конституцията, та нали всичко беше във ваши ръце - на Тиквока, на ваща група в парламента и т.н., ако искахте да стане нещо хубаво - можеше, но не искахте, а само лапахте комисионни от магистрали, спортни съоръжения, саниране и какво ли не. Нека се задавите и се махайте, че много ни додея от вас. Какви глупости говори в сутрешния блок, но като никога Ана Цолова те прекъсна и ти каза, че тези неща, които ги преписваше, че ги е казал Румен Радев са изказвания на друг от кандидатите. ДО КОГА ЩЕ НИ ПРАВИ ВАЩА ПАРТИЯ И ЛИЧНО ТИ НА МАЛОУМНИ И НЕРАЗБИРАЩИ? НАГЛИ ТВАРИ.
  • 35 ддд

    0 0 Отговор
    точно така прозира ДПС
    от турция има цели 32 гласа
    не е шега работа сега
  • 36 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "данъкоплатеца":

    Са кой печели, ве галфон? Как си представяш че тая мутра ще псуне на някой фандък?
  • 37 куче на каишка

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Мършата":

    Да изразяваш свободно мнението си не е от времето на ББ, а от 26 години, но явно ти тогава си бил само блясък в очите на баща ти.
  • 38 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "данъкоплатеца":

    Малко късно се включвам ( на ли трябва и да се работи).
    Няма значение в случая! Сега обсъждаме политиката на Борисов и неговите лъжи!
    Няма смисъл да го съдя, ако слезе от власт!
    Когато наемаш и уволняваш работници го правиш докато са на работа при теб. Като го уволниш и си замине няма смисъл да го коментираш- няма как да го санкционираш!
    От тази гледна точка, в бъдеще да ли ще се срещнем с Пеевски - божа работа! Важно е че в момента има достатъчно доказателства, че Борисов и Пеевски крадат съвместно!
    -Ако беше обявил, че ще точи държавата чрез свързани с него лица няма кой да го избере нали? Аз съдя Борисов
    Той води странато от 2009год! Това е дълъг период за който Борисов не може да се оправдава!!!
    -Аз обикновено гледам числата, а не приказките...
    Гледам резултатите - те са най- красноречиви! - Другото са празни приказки! А резултатите на Борисов са красноречиви (Тотална Провал във всяко направление - Бюджет,Корупция, Заетост, Образование, Емиграция, Военно дело).
    Той дойде с платформата за корупцията! Резултатът е по- голяма корупция, Огромен дълг, Дефицит и тотално раболепие към Турция, Германия, САЩ и който се сетиш!
    Правим оценка на неговото поведение и работа!
    Че той съсипа Черноморските Общини- вече има цели затворени браншове. Целият товаропоток от Варна и Бургас сега минава през Солун и Истамбул! Моите изчисления, че само от тази велика простотия Варна и Бургас губят средно на година над 1 млрд. и хиляди работни места.
    Как да го
  • 39 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "данъкоплатеца":

    Привидно си прав, но само привидно. Защото ЕС доказано не е Германия, а САЩ. Спора може да го загубиш в много насоки. От тази гледна точка, решението на Германия си е лично нейно и обратно на спуснатото от САЩ през Брюксел. Както между другото решенията на още няколко европейски държави в разрез с някои от директивите на ЕС. Държави със силни и национално отговорни политици и партии. Не като тукашните .....
  • 40 ****

    0 0 Отговор
    Ако сложим мумията на Размес lll до тази на снимката, познайте кой ще е по-красив?

    Коментиран от #41

  • 41 ХХХ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "****":

    Изглежда все едно току що си е обръснала мустака :-))
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове