1 815 0

8 ноември: България в снимки

Автобус на градския транспорт, пътуващ по линията 306, в посока СУ
Автобус на градския транспорт, пътуващ по линията 306, в посока СУ "Св. Климент Охридски" се запали на пл. "Орлов мост" в София. (Сн. БТА)
Милена Богданова

 

Храмов празник и 200-годишнината на черквата „Св. Св. архангели Михаил и Гавраил” честват миряните в благоевградското село Лешко. Построена е през 1816 г. и е една от най-старите в района. Изградена е върху тракийско светилище, а близо до храма се намират останките от килийно училище, открито в селото през 1802 г. с помощта на Рилската Света обител. Със своите ценни икони и стенописи, дело на майстори от Банската художествена школа, черквата е обявена за паметник на културата с национално значение. Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи празничната света литургия. По случай празника бе приготвен и курбан за здраве.

Майстори използват топлия ноемврийски ден за ремонт на покрива на къща.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова откри в Суворово реконструираната подстанция "Добруджа"

Безплатни профилактични прегледи за диабет и сърдечни заболявания организираха в Монтана местната община, „Ротари клуб“ в града и частна лаборатория. От сутринта до вечерта на централния площад „Жеравица“ гостува подвижна лаборатория, в която на всеки желаещ се мери кръвната захар, кръвното налягане и се прави кардиограма.

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на церемонията на която ЧЕЗ пусна в експлоатация нов кабел 110 kV на подстанцията "Орион". С осъществяването на проекта се подобрява сигурността на електрозахранването на една трета от столицата.Напиши коментар:


Публикувай