Last news in Fakti

9 Ноември, 2016 09:32 3 561 26

Бъчварова: Ако загубим балотажа, следват избори

  • румяна бъчварова-
  • избори-
  • загуба-
  • оставка-
  • цецка цачева

Цецка Цачева има реални шансове да спечели на втори тур, заяви Бъчварова

Бъчварова: Ако загубим балотажа, следват избори - 1
Снимка: БТА

"Ако загубим, няма основание да се откажем от това да подадем оставка”, заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Румяна Бъчварова.

„Не мисля, че беше грешка обвързването на резултата от президентския вот с оставката на кабинета. Става въпрос за политическа отговорност, която ние сме готови да понесем. Ако загубим в неделя, следва конституционна процедура, която дава възможност за съставяне на второ правителство на най-голямата партия. Най-вероятно няма да се опитаме да направим правителство, а ще вървим към избори”, подчерта тя. 

Ние казваме така: Ако не съберем достатъчно подкрепа, ние трудно ще продължим да управляваме, защото гласът на гражданите е особено важен, затова ще поискаме доверието на избирателите отново чрез парламентарни избори. Мисля, че това е достойно политическо поведение, колкото и да крие рискове започнати проекти и започната работа да не бъде довършена", каза още Бъчварова.

„Цецка Цачева има реални шансове да спечели на втори тур, и електоралният анализ го показва”, убедена е Бъчварова. 

"Политическият багаж, с който Румен Радев би влязъл в президентството,  не е достатъчен. Освен това тезите му показват обратна посока на тази, в която ние сме вървели в последните десетина години", смята тя. 

Бъчварова коментира и изборите в САЩ. „Резултатите от изборите в САЩ показват една голяма поляризация на обществото.  С идването на новата администрация, България ще трябва да осъществява контакти с нови хора, досегашните контакти с досегашната администрация няма да ни помогнат толкова много и двустранните ни отношения ще трябва да се изграждат с нови хора, а за това трябва време”, заяви тя. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бмв е34

    0 0 Отговор
    по скоро оставка ги чака след това
  • 2 ХаХо

    0 0 Отговор
    ... А от там СЪД, ЗАТВОР И КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ПАРТИЙНО ДВИЖИМО И НЕДВИЖИМО....
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор
    Ко чакате? Да цъфнат налъмите ли?
  • 4 4444

    0 0 Отговор
    Много си сигурна но ще загубите.
  • 5 Гого

    0 0 Отговор
    Довиждане корумпиран Герб няма да ми липсва вашият поглед и изказ!
  • 6 бббббб

    0 0 Отговор
    А,дано!Въпреки всичките ви машинации да врътнете отново избирателя този път се вижда началото на края Ви!
  • 7 СРАМ

    0 0 Отговор
    ВИНЕТКИТЕ ,ДИГАНЕТО НА ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ,ГОРИВАТА ,ВиК, ВИНАГИ ЩЕ ВИ СВАЛЯТ ОТ ПОСТА,НАРОДА ПОМНИ И НАКАЗВА СВОЙТЕ РАБОТНИЦИ,А ТОВА СТЕ ВИЕ!!!!!
  • 8 me be re

    0 0 Отговор
    Ей ГЕРБери, да се стягате, стига сте ревали. То само това трябва сега на държавата, предсрочни избори. Приемете загубата с достойнство. Ако не спрете да заплашвате народа, може си вкарате автогол.
  • 9 Гоуст

    0 0 Отговор
    Да отидеш на избори? Това е все едно да те уволнят от работа и ти да си пуснеш СВ-то отново за свободната позиция. Абсолютна наглост от един от най-неадекватните министри
  • 10 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Гласувам за самолета..а тиквата и гробарите ги чека бесило
  • 11 долу Цачева

    0 0 Отговор
    УУУУУУУУУУ цачева ШЕ Е ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!! КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ТАЯ ИЛИ Е ЛУД ИЛИ ПОДКУПЕН !!!
  • 12 123

    0 0 Отговор
    Като чета коментарите много озлобени хейтъри има тука, аз съм съгласен да си дадът оставката но какво по-хубаво от това ни чака, нали не си представяте как БСП сами ще съберат толкова гласове, да не говорим че ДПС яко ги подпряха на първи тур.

    Коментиран от #14, #20

  • 13 Киро

    0 0 Отговор
    Изчезвай БЪЧВАрова, нескопосана женице, занимавай се с нещо, в което не си такъв бездарен лаик!
  • 14 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    Алтернативата се казва Мажоритарни Избори!

    Не се правете, че нямало алтернатива и заради това трябвало да ви търпим!

    Айде, чао, порадвайте се още няколко дни управление!
  • 15 kukuvitsata

    0 0 Отговор
    NAY NOVATA NOVINA-DPS SA POMOGNALI I NA DONALD TRAMP DA SPECELI IZBORITE V AMERIKA.
  • 16 Цеци

    0 0 Отговор
    Ето хората и в САЩ искат промяна на статуковото и да разкарат пасмината и опита да им пробутат старата чанта Клинтън, която не успя да озапти мъжа си, а камо ли да определя съдбата на биг брадър.
    И тиквата се опита да ни пробута "майката на народа" дъртата Цачевич, но не бе волята Господна и народна с него, въпреки манипулацийте, заплахита и вота на мангали и Местан, той не биде огрян.
  • 17 Куранага сан

    0 0 Отговор
    Червените си мислят ,че при предсрочни избори ще им излезе късмета ,гладна кокошка просо сънува , Марешки и Слави слагате ли ги в сметките си бе паплач долна и крадлива, никога повече няма да видите власт , народа помни какви дивотии правихте ,и вие сте за бунището при Костов.
  • 18 есхач

    0 0 Отговор
    Стига плашихте хората. Достатъчно напомняхте на цялата държавна администрация и местна такава, че са ви крепостни селяни и са длъжни да изпълняват повелята Ви - не знам дали това е демократично или не - но все пак в България живеят и СВОБОДНИ ХОРА. хайде преядохте с власт нали отмениха член 1 на конституцията на НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ или бъркам. Къдраната Сю се криеше като п...а когато Ердоган предяви териториални претенции към страната а сега не слиза от екран ,за да ни обяснява колко е опасен Радев.все пак май беше външен министър да се занимава с делата от ресора си - от които явно не разбира- а не с вътрешно политически работи. Да се разправя с Ердоган а не с българският народ.
  • 19 Гого

    0 0 Отговор
    Тази пък какво ни плаши с избори тази година в Испания три пъти имаше а Белгия беше две години без правителство и пак са по добре от нас!
  • 20 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    Нещо не си разбрал - по-голямата част от електората на ДПС са подкрепили Орешарски а останалите Цацка.
  • 21

    0 0 Отговор
    Нищо добро не видяхме от вас народни изедници...
  • 22 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Като не ти се паднат добри карти теглиш нови и играта
    продължава.Боклука да се омита без да ни плаши,видели
    сме ,какво ,ли не,важно е следващите да видят,че като не
    слушаш народа той раздава шамари.
  • 23 Ташунко

    0 0 Отговор
    Да си построиш някаква построичица то са проекти то са
    надзорни доклади то е ръсене на пари пък после надзорни
    фирми,висене по опашки губене на време и кво ли не,да си
    боядисаш курника,пак проекти,пак губене на време и пари,
    не може да си колиш телето у дома трябват фирми да
    свършат тази работа и да те издоят,в тоя ред мога да
    продължа до утре,а после се дзверят защо народа не ги иска.
    Чупката от властта,не е за вас
  • 24 555

    0 0 Отговор
    Довиждане корумпиран герб ела по корумпирана бсп и дпсе

    Коментиран от #25

  • 25 виждам че си тъп но другите не са

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "555":

    и им е ясно че ДПс и сега са в комбината с ГРОБ. Благодарение на ДПС падна Орешарски и благодарние на ДПС се прокарват всякакви лобистки закони. Дебелянчо продължава да си върти далаверките и замеделието пак е на ДПС. А от ГРОБ по-крадливи няма!
  • 26 Гост

    0 0 Отговор
    Аз гласувах за наказание на управляващите. Така ще гласувам до момента в който имаме свястно управление. Не може една "лелка" с рабфак образование и бивш член на БКП да бъде президент на РБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове